Ik had nog een restje popcorn staan, maar ik had geen zin om het zo te eten. Dus wat doe je dan?
Optie 1: Gooi het in de prullenbak –> Nee!!! Ik houd niet van verspilling
Optie 2: Eet het gewoon op –> Nee!!! Ik ga niet tegen mijn wil in eten..
Optie 3: Maak er iets totaal anders van zodat het toch wel is –> Interessant!
Ga op zoek naar een recept:
– Foodgawker – (ik raad je aan niet te kijken –> zwaar verslavend!)
– Finding Vegan –
– Pinterest –
Resultaat –>
Popcorn Pinda Snack Repen
aangepast van A Full Measure of Happiness
Nodig:
- 40g gepofte popcorn (ik heb zout gebruikt)
- 1 grote eetlepel pindakaas
- 35g pinda’s (of andere noten), gehakt
- 2el = 50g suikerstroop
- 30g suiker
- evt. hand rozijnen
Hoe maak je het:
- Vet een cakevorm in met wat (zonnebloem)olie.
- Meng de stroop, pindakaas en suiker in een klein pannetje en laat smelten op het vuur, totdat de suiker helemaal opgelost is.
- Doe ondertussen de popcorn, die je een beetje fijnknijpt, en pinda’s en rozijnen als je die gebruikt in een grote om.
- Schenk het stroopmengsel of de popcorn en roer goed, zodat alle popcorn bedekt is.
- Giet in de vorm en duw goed aan met je handen.
- Zet 1-2h in de koelkast en snijd dan met een gekarteld mes in stukken.
Geeft 6-8 stukken
Tine
Foodgawker is inderdaad verslavend :).
Ik zit er dagelijks een uurtje op!
Leuk idee voor popcorn!
Lydia
Die popcorn pinda snack repen zien er goed uit. Ik vraag me alleen af of de popcorn lang genoeg lekker blijft want ik weet nog van toen ik vroeger zoute popcorn maakte voor m’n zoon, dat die na een tijdje wat taai wordt.
Het is in feite net zoiets alsof je rijstwafels gebruikt: die worden ook snel taai vind ik persoonlijk. Of krijgt het daar bij jou de kans niet voor met al die huisgenoten? Toch wil ik je repen zeker ook gaan maken hoor!
Foodgawker kende ik (gelukkig) nog niet want oeioeioei want staan daar ook lekkere dingen op zoals b.v. die Ferrero Rocher Cheesecake. Kun je daar ook ooit eens iets mee doen misschien?
Eén vraagje: ik lees tegenwoordig vaak over suikersiroop. Hoe maak je die zelf?
Dzoli
Ja dit vindt ik een uitstekend idee.Altijd aleen popcorn is ook saai;)
De Bakparade
@ Lydia
Ik heb ze 2 dagen in huis gehad en ook de 2e dag waren ze nog lekker. Het lijkt overigens alsof dit heel veel is, maar je kan makkelijk 2-3 plakken op omdat het zo licht en luchtiug is.
Foodgawker is echt verslavend leuk :) Ik wil best een keer Ferroro Rocher Cheesecake maken klinkt echt goddelijk :)
Ik weet niet zo goed wat je preceis bedoelt met suikerstroop aangezien pannekoekensiroop in principe ook suikerstroop is…
Lydia
Inge in de popcorn pinda snack repen gebruikte je suikerstroop. Ik wilde graag weten waar je die koopt of dat je die zelf maakt(van bv suiker opgelost in water). Anders is het duidelijker als je gewoon pannenkoekensiroop schrijft mocht je die gebruikt hebben.
De Bakparade
@ Lydia,
Ik gebruik meestal pannenkoekensiroop wat suikerstroop is, maar je kan ook altijd agave of honing gebruiken wat jij wilt!
heppiehaakster
de plakken zijn aan het uit harden in de koelkast.
ik heb er 1 gemaakt met cashew noten en sesam zaad en honing ipv suiker stroop
en 1 plak met de vieze chocolaatjes uit het kerstpakket, marsmellows en suikerstroop. nog heel even en dan kunnen ze in repen gesneden worden.
kan niet wachten
bedankt voor dit recept.