Zoete Aardappel (Marshmallow) Blondies

posted in: Brownies, Koekjes, Snacks | 1

Na de zoete aardappel muffins met jam, had ik nog steeds zoete aardappelpuree over. En toen bedacht ik me dat ik al heel lang geen brownies  (b.v. Banaan Chocolade BrowniesZwarte Bonen Brownies en Pompoen Chocolade Brownies) meer had gemaakt en ik vind brownies/blondies zo kleverig en heerlijk lekker en de boyfriend vind dat ook heel erg lekker. Dus 1 + 1 =

Zoete Aardappel Marshmallow Blondies

IMG_6588

Nodig:

  • 105g zoete aardappelpuree
  • 45g appelmoes
  • 50g suiker
  • 50g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el melk
  • 75g volkorenbloem
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl koekkruiden
  • hand mini-marshmallows

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Mix de aardappelpuree, appelmoes, suiker en melk tot een glad mengsel.
  3. Roer de droge ingredienten er door tot het net gemengd is.
  4. Schep de 1/2 van het beslag in de bakvorm en spreid uit.
  5. Verdeel de mini-marshmallows over het beslag en verdeel de rest van het beslag erover. Zorg ervoor dat de marshmallows er niet boven uit steken want dan zullen ze verbranden.
  6. Bak 25-30 minuten (hoe korter hoe kleveriger).
  7. Haal uit de oven en laat minimaal 30 minuten afkoelen voor je ze snijdt.

Eet de brownies koud, uit de koelkast of diepvries!
Geeft 6 stuks.

One Response

  1. Deze zien er fantastisch uit!
    Ik ga ze vanmiddag proberen te maken, ik hoop dat ze ook zo lekker groot worden als op de foto!

Leave a Reply