Banaan Nutella Muffins

posted in: Cake, Cupcakes en Muffins, Gebak, Snacks | 4

Laatst kocht ik in de aanbieding een enorme pot Nutella, want waarom niet? Nutella is immers super lekker en je kan er heerlijke dingen mee maken, zoals ik al eens eerder bewees met de Nutella Chocolade Taart. Maar dit maal wou ik iets anders, iets gewooners en wat gezonder, maar toch heerlijk :)
Ik denk dat het wel gelukt is met deze heerlijke muffins met relatief weinig boter (35gram) en héél veel gezonde banaan.
En met dat lekker? Ik zal de foto voor me laten spreken ;)

Wist je dat je ook zelf Nutella kan maken –> Zelfgemaakte Amandel Nutella

Banaan Nutella Muffins
Aangepast van I’ll Have What She’s Having

 IMG_6649

Nodig:

  • 240g bloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 3 hele rijpe bananen, geprakt
  • 35g boter, gesmolten
  • 1 ei
  • 125ml yoghurt
  • 1 tl vanille extract
  • 160g Nutella + 2 grote eetlepels
  • 1 stevige banaan, in plakjes

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet 12 papieren cakevormpjes in een muffinvorm.
  2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
  3. Mix de banaan, boter en ei. Roer de yoghurt en vanille extract erdoor.
  4. Meng de natte ingrediënten door de droge totdat het net gemengd is.
  5. Vouw de Nutella door het beslag.
  6. Vul de vormpjes 2/3 vol en verdeel de plakjes banaan erover.
  7. Bak de muffins 25-30 minuten totdat ze lichtbruin zijn en een saté prikker er schoon uitkomt.
  8. Laat afkoelen.
  9. Verwarm de extra Nutella 30-60 seconde in de magnetron en besprenkel de bovenkant van de muffins.

Geeft 12 muffins

4 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.