We hadden het afgelopen vrijdag over dingen uit het seizoen eten, nou hier is een mooi voorbeeld! Kaki beginnen weer langzaam in seizoen te raken en zijn een heerlijke aanvulling in deze suikervrije, glutenvrije en vetvrije (het kan echt) en toch heel erg lekkere repen. Deze heerlijke vochtige, kleverige repen zijn lichtzoet en rijkelijk gevuld met noten, zaden en rozijnen. En kun je helemaal aanpassen aan je eigen wensen door andere noten, zaden en gedroogd fruit te gebruiken. En ze zijn super gezond.
Je zou ook eens de Kaki Koekjes kunnen proberen!
Kaki Amaranth Havermout Repen
Aangepast van Confessions of a Bright Eyed Baker
Nodig:
- 50g havermout
- 25g gepofte amaranth
- 1/2 tl kaneel
- 1/8tl baking soda
- 20g amandelen, gehakt
- 20g zonnebloempitten
- 300g kaki fruit
- 1/2 tl vanille extract
- 75g rozijnen
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een kleine cakevorm met bakpapier.
- Meng de havermout, amaranth, kaneel, baking soda, amandelen en zonnebloempitten.
- Pureer de kaki-fruit en vanille extract tot een glad mengsel.
- Roer het kaki mengsel door de droge ingrediënten.
- Schep de rozijnen door het beslag.
- Schep het beslag in de cakevorm.
- Bak 20-25 minuten tot een satéprikker er droog uitkomt.
- Laat afkoelen en snijdt in repen.
Geeft 8 repen
Voedingswaarde per reep
Kcal | 120 |
Eiwit | 2.5 |
Koolhydraten | 19.8 |
Vet | 3.3 |
Verzadigd vet | 0.4 |
Vezels | 1.5 |
Anonymous
..Oef. Geen suiker en geen boter. Dat lijkt me een droge hap
De Bakparade
@ Anoniem
Ik zou zeggen probeer ze eens, wat ze zijn echt super kleverig en vochtig en heel lekerk!
Shira
Deze repen zijn echt zó lekker! Ik heb deze repen nu al een paar keer gemaakt, en ik kan er elke keer niet vanaf blijven. Dankje voor dit recept, en je leuke site!:)
Nelleke
Wat heb je een ontzettend leuke site, met lekkere recepten! Ik blijf je zeker volgen, groetjes!
Sylvia
Hoe lang kun je de repen bewaren? En gebruik je verse kaki?
Inge
Ik gebruik verse kaki, maar ik ben even kwijt hoe lang je ze kan bewaren, ik denk maximaal 1 week