Peer Havermoutkoekjes

posted in: Koekjes, Snacks, vegan | 8

Het is volop Herfst. Buiten verkleuren de blaadjes en vallen de blaadjes van de bomen, ik heb de eerste kastanjes al gezien. In de winkels zien we weer heerlijke nieuwe appels, pompoenen en allerlei herfstvarianten van veel producten. Maar weet je wat ik jammer vind? Als we aan herfst denken dan denken de meeste mensen aan appels, terwijl peren ook herfstfruit zijn. En peren zijn ook heerlijk, ik vind dat ze wel eens de hoofdrol mogen hebben en dat is wat precies gebeurt met deze koekjes :)
Pas wel op dit zijn heerlijke koekjes die je huis heerlijk laten ruiken, maar ze zijn niet bijster zoet, dus houd je van erg zoet dan zou ik adviseren om meer basterdsuiker toevoegen!

Peer Havermoutkoekjes

IMG_6700

Nodig:

  • 50g bloem
  • 60g havermout
  • 1/2tl bakpoeder
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 25g basterdsuiker
  • 1 peer
  • 1 el appelstroop
  • hand rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd 3/4 van de peer in kleine stukjes, zet dit 2 minuten in de magnetron. Giet het water dat er bovenop komt te staan vanaf en prak tot je een soort appelmoes hebt.
  3. Meng de bloem, havermout, basterdsuiker bakpoeder en koekkruiden in een kom.
  4. Roer de appelstroop de perenmoes.
  5. Snijd de 1/4 peer die je over hebt in stukjes en roer door de perenmoes.
  6. Roer de natte ingrediënten en rozijnen door het bloemmengsel.
  7. Maak hoopjes beslag van een theelepel op de bakplaat.
  8. Bak de koekjes 15 minuten totdat ze lichtbruin, maar nog steeds zacht zijn.

Geeft 8-10 koekjes

Voedingswaarde per koekje

Kcal 66
Eiwit 1,4
Koolhydraten 13
Vet 0,5
Verzadigd vet 0,1
Vezels 1,4

8 Responses

  1. Lies

    Peer is inderdaad eens wat anders dan die altijd maar saaie appels hè!;)

    Fijn ook dat de kcal erbij staan.

  2. Irene

    Erg lekker! Ook dat perensap wat over was na de magnetron was heerlijk ( ik had een goed rijpe Doyenné)

  3. Anonymous

    Hoi Hoi
    Ik had een vraagje zou je ook
    inplaats van basterdsuiker,
    zoetstof kunnen gebruiken??

  4. Nini

    Deze mengeling was veel te droog ik heb er 50cc melk bijgedaan. Hoelang en hoe hoog moet dat in de magnetron? (De.peren waren veel te droog)

    • Inge

      Hoi Nini, het ligt er inderdaad aan hoe sappig de peren zijn, maar ik zou zeggen dat de temperatuur en tijd ongeveer hetzelfde blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.