Dadel Karamel Saus (Vegan en Suikervrij)

posted in: Dips en spreads, vegan | 2

Toen ik dit idee tegen kwam, was ik meteen geïntrigeerd. Ik ben dol op karamelsaus, maar met 1/4 liter slagroom en 200gram suiker is het niet echt gezond te noemen. En gezonde karamel saus gemaakt van dadels (waar ik ook dol op ben), klinkt dan ook heel aantrekkelijk.
En dan is de grote vraag natuurlijk proef het ook echt naar karamel? Nou niet echt, maar dat maakt het niet minder lekker. Want lekker dat is het zeker :)

Je kan nog altijd bieden voor hele leuke sinterklaas veiling.
Er is pas één bod :(

Dadel Karamel Saus
aangepast van V.K Rees Photography

IMG_7058

IMG_7062

Nodig:

  • 80g dadels (liefst Mejool)
  • flinke snuf zout
  • 1 el sojamelk
  • 3 el weekvocht
  • 1 tl vanille extract

Hoe maak je het:

  1. Doe de dadels in een klein kommetje en vul met zoveel heet water zodat de dadels net onder staan. Laat de dadels minimaal 1h weken.
  2. Knijp de dadels een beetje uit en doe samen met het zout, sojamelk en vanille-extract in de blender. Mix totdat het een egale massa is.
  3. Voeg zoveel weekvocht toe totdat het de gewenste dikte heeft.

De saus is heerlijk zo, met fruit of in de (soja) vanille vla

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.