Waarom één soort chocolade in een muffin, als het er ook drie kunnen zijn? Want dan word het natuurlijk ook 3x zo lekker!
Drie Soorten Chocolade Muffins
Nodig:
- 280g bloem
- 3tl bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 120g lichtbruine basterdsuiker
- 50g pure chocolade, gehakt
- 50g melk chocolade, gehakt
- 50g witte chocolade, gehakt
- 2 eieren
- 250ml zure room
- 6 el zonnebloemolie
- 1 zakje vanillesuiker
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet papieren vormpjes in een muffinvorm.
- Meng de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Meng de suiker en chocolade erdoor.
- Klop de eieren los in een andere kom. Roer de zure room en zonnebloemolie erdoor.
- Roer de natte ingrediënten door de droge zodat het net gemengd is, klontjes of kleine beetjes bloem maken niks uit.
- Verdeel over de vormpjes en bak 20 minuten totdat ze lichtbruin zijn en een saté prikker er schoon uitkomt.
- Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
Geeft 12 grote muffins
Sonyanijntje
Elke dag kijk ik even op je blog of er weer iets nieuws op staat :P. En nu stuit ik toch op een paar mooie foto’s! Wat een mooie kleur hebben je muffins! Volgens mij smaken ze ook lekker (chocola!!), ze zijn goed gelukt, zien er echt mooi uit!
Dzoli
Belangrijk dat alle drie met chocola zijn.Heerlijk;))