Appeltaart Havermout deel II

posted in: Ontbijt | 4

Een hele tijd geleden schreef ik al eens over de heerlijke havermout variant met appelmoes erdoor. Maar ondertussen is hij verder geƫvalueerd en ik moest deze nog betere, nog lekkerdere variant natuurlijk ook met jullie delen!

Appeltaart Havermout deel II

IMG_7106

Nodig:

  • 5el havermout
  • 175ml (soja) melk
  • hand rozijnen
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 kleine eetlepel appelstroop
  • 5 el appelmoes
  • evt. extra suiker

Hoe maak je het:

  1. Doe de havermout, melk, rozijnen en kaneel in een klein steelpannetje.
  2. Zet het pannetje op middelvuur en breng aan de kook.
  3. Als het kookt zet zacht en laat onder af en toe roeren 3-5 minuten koken, totdat het dik is.
  4. Haal van het vuur en roer de appelstroop erdoor.
  5. Roer de appelmoes erdoor en geniet!

Geeft 1 porties (maar is makkelijk te verdubbelen)

4 Responses

  1. Lauren

    Sinds kort doe ik ook kruiden door de havermout namelijk nootmuskaat en 3-4 kruidnagels: ik doe het al de avond in pan zodat het lekker “marineert”. Niet vergeten de kruidnagels te verwijderen als je eet.

  2. Marike

    Jamjamjam! Ziet er goed uit! Om het geheel iets kruidiger te maken kun je er nog wat kruidnagel doorheen doen :). Thnx voor het delen van dit recept!

    Liefs

  3. Linda

    Erg lekker! Ik had niet genoeg appelmoes in huis voor vijf eetlepels, maar met ongeveer drie is het ook al erg zoet en smakelijk. Heeeel wat anders dan de magnetron-havermout-met-melk die ik normaal gesproken eet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.