Gevulde Portobello met Hüttenkäse

posted in: vegetarisch | 1

Wat maak je als vegetariër bij een hoofdgerecht dat eigenlijk afgesteld is op de vleeseters? Deze kerst was er een menu met als hoofdgerecht vlees met puree en boontjes voor de vleeseters, wat maak je er dan bij?
Ik vind deze gevulde portobello daarvoor perfect! Het is neutraal genoeg om bij de andere zaken te passen, maar het is ook gewoon heel erg lekker!
En raad eens door wie dit recept ooit is bedacht? Door the boyfriend, die de allereerste keer totaal niet wist wat ie voor een vegetariër moest maken, maar het toch uiteindelijk heel erg goed deed, aangezien dit gerecht een standaard is geworden!

p.s. Je kunt het natuurlijk ook als hapje maken met ‘normale’ champignons, bijvoorbeeld voor Oudjaarsavond??

Gevulde Portobello met Hüttenkäse

IMG_7357

Nodig:

  • 2 portobello ’s
  • +/- 100g hüttenkäse
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte bieslook
  • zout en peper

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Haal de steel uit de portobello en haal de zwarte sporen met een lepeltje weg.
  3. Leg de portobello’s in een ovenschaal en giet er een klein laagje water in. Besprenkel de portobello’s ook met wat water.
  4. Bak de portobello’s 15-20 minuten zodat deze zacht zijn.
  5. Meng ondertussen de hüttenkäse, kruiden, knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de portobello’s uit de oven en vul ze met het hüttenkäse mengsel en serveer direct.

Genoeg voor 2 personen

One Response

  1. hoihoi. Ik woon vlak bij een kweker, dus we eten zeker maandelijks portabello. Ik doe nooit water in de ovenschaal. Eigenlijk kun je ze wel met ieder prutje vullen en daarna in de oven.
    groetjes Liesbeth

Leave a Reply