Havermout Gepofte Rijst Chocolade Koekjes

posted in: Koekjes, Snacks, vegan | 2

Mijn favoriete koekjes zijn toch wel havermout koekjes en telkens als ik een iet wat nieuwe variant zie, moet ik het haast wel maken. Dat gold dus ook voor deze havermout koekjes met gepofte rijst erbij. Nu kan ik niet zeggen dat het het heel veel verandert aan het havermoutkoekje, maar lekker is het wel!

 Havermout Gepofte Rijst Chocolade Koekjes

IMG_7115

Nodig:

  • 60g gemalen havermout (is dus Brinta of zelf havermout fijnmalen)
  • 35g havermout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 12g gepofte rijst
  • 60g appelmoes
  • 60g suiker
  • 1/8tl zout
  • 1 el lijnzaad
  • 4 el water
  • 1tl citroensap
  • 1 tl koekkruiden
  • handje gehakte pure chocolade

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng het lijnzaad met 2 eetlepels heet water en laat 5 minuten staan.
  3. Roer 2 eetlepels koud water en de appelmoes erdoor.
  4. Voeg de suiker, koekkruiden, zout en citroensap toe en roer goed.
  5. Meng de gepofte rijst, havermout (gemalen en gewoon), bakpoeder en gepofte rijst en gehakte chocolade in een aparte kom.
  6. Meng de droge ingrediënten door het droge.
  7. Schep hoopjes ter grootte van een eetlepel op de bakplaat.
  8. Bak 12-14 minuten tot de koekjes goudbruin zijn.
  9. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna verder op een rooster.

Geeft 8 koekjes.

2 Responses

  1. Minous

    Ha Inge,

    Gepofte rijst? Verkruimel je een rijstwafel of kun je dat echt ergens zo kopen?

    grtz,

    Minous

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.