Vegan Pompoen Kaassaus

posted in: Dips en spreads, vegan | 2

Uit de enquête kwam onder meer dat jullie meer hoofdmaaltijden wilden zien. Dus bij deze een heerlijke recept met pompoen (wat ook heel erg populair is, aangezien mijn pompoen scones een van de meest bezochte recepten is).
Het is een vegan variant van kaassaus maar veel gezonder; voedingsgist = héél veel vitamine b12, pompoen = heel veel vitamine A en vezels en geen kaas = veel minder zout en (verzadigd) vet!
Hoe gebruik je deze heerlijke saus? Ik at hem over pasta, maar het is ook heel lekker over groente of als dip. Je zou het misschien zelfs als een soort van kaasfondue kunnen gebruiken :)

Ander pompoenrecepten voor de restjes pompoenpuree?
Pompoen Chocolade Brownies
Pompoen Kerrie Curry
Pompoentaart in Reepvorm

Vegan Pompoen Kaassaus
Aangepast van Oh She Glows

IMG_7180

Nodig:

  • 1 el boter
  • 190ml melk of water
  • 1 el maiszetmeel
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 6 el voedingsgist (onder andere verkrijgbaar bij De Weegschaal)
  • 1 tl mosterd
  • 250ml pompoenpuree

Hoe maak je het:

  1. Smelt de boter in een klein steelpannetje.
  2. Meng het maiszetmeel met een scheutje melk tot een glad papje.
  3. Roer de maiszetmeel met een scheutje melk tot een glad papje.
  4. Voeg het maiszetmeelpapje, de rest van de melk (of water) en het knoflookpoeder toe aan de pan.
  5. Roer goed door en voeg het voedingsgist en de mosterd toe.
  6. Laat zachtjes pruttelen voor 5-7 minuten totdat het dik is.
  7. Roer de pompoenpuree erdoor en warm door.

Geeft 2 pastasaus porties

2 Responses

  1. Wist je dat je de B12 uit de pompoen helemaal niet op kunt nemen? Dat is ook de reden dat veganisten aanvullende B12 moeten slikken, juist omdat er in plantaardig voedsel geen B12 zit waar ons lichaam wat aan heeft. De alleerste veganisten (die niet aanvullende B12 namen) hebben daar al de wrange vruchten van geplukt. Je hebt het namelijk heel hard nodig voor je zenuwstelsel.

  2. Sorry ik bedoel natuurlijk de B12 uit de voedingsgist. :-)

Leave a Reply