Zelfgemaakte Chocolade Repen

Herinner je de repen van Chocstar nodig? Geweldig concept, maar een beetje aan de dure kant…
Dat moet ik toch ook zelf kunnen. En toen viel met het in, chocolate bark, een Amerikaanse lekkernij, lijkt er heel erg op. Dus na een beetje inspiratie opdoen via Google, kwam ik op mijn zelfgemaakte chocolade repen.
Het is niet een precies recept, je kan het helemaal naar je eigen zin maken. Ik maakt met:

  • Gedroogde cranberries en Amandelen
  • Marshmallows
  • Gepofte rijst
  • Speculaas (in stukjes)

Maar ook lekker:

  • Stroopwafel
  • Ander gedroogd fruit
  • Cruesli
  • Snoepjes
  • Nootjes
  • etc.

P.S. Dit is natuurlijk het perfecte kerstcadeau!

Zelfgemaakte Chocolade Repen

IMG_7269

IMG_7074

Nodig:

  • Chocolade
  • Toevoegingen, wat je maar wilt!
  • Suikerfiguurtjes

Hoe doe je het:

  1. Smelt de chocolade au-bain marie.
  2. Als de chocolade gesmolten is, roer je de add-in erdoor. Zorg ervoor dat alles bedekt is, anders heb je de kans dat het eruit valt.
  3. Giet het óf in een plastic vormpje (ik gebruikte lege bakjes waar kokosbrood in heeft gezeten) óf giet het op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Je kunt er eventueel nog suikerfiguurtjes over strooien.
  5. Laat hard worden in de koelkast (ongeveer 1 uur) en snijdt in stukken.

3 Responses

  1. Anonymous

    Gaaf! Ik ken chocstar ook en vind het echt te gek maar inderdaad ook erg duur…. Dit is een perfect alternatief!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.