Gepofte Amaranth Pindakaas Chocolade Cups

Ik had nog altijd amaranth liggen van de vorige keer dat ik gepofte amaranth repen had gemaakt en ik was naarstig op zoek naar een manier om dit op te gebruiken.
Jullie weten dat ik dol ben op de combi chocolade en pindakaas en ik ben dan ook dol op peanutbutter cups, pindakaas omhult met chocolade dat echt heerlijk is, maar helaas niet in Nederland verkrijgbaar is. Je kan dus begrijpen toen ik een recept tegen kwam voor peanutbutter cups met gepofte amaranth erin dat ik direct na de keuken ben gerend om het te maken.
En het resultaat mag er zijn!

Weet je niet hoe je amaranth moet poffen? Bekijk deze video dan eens.

Gepofte Amaranth Pindakaas Chocolade Cups
aangepast van My Little Celebration

IMG_7519

Nodig:

  • 130g pindakaas
  • 25g poedersuiker
  • 35g gepofte amaranth
  • 100g pure chocolade, gehakt

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet kleine papieren cakevormpjes in een mini muffinvorm.
  2. Verdeel de gehakte chocolade over de vormpjes.
  3. Zet 5 minuten in de oven.
  4. Verwarm ondertussen de pindakaas zodat deze wat vloeibaarder wordt. Roer vervolgens de poedersuiker en amaranth erdoor.
  5. Haal de muffinvorm uit de oven en roer de chocolade met een theelepel een beetje door.
  6. Vul de vorm tot de rand met het amaranth pindakaas mengsel en strijk glad met de achterkant van een lepel.
  7. Haal uit de vorm en laat 30 minuten opstijven in de diepvries.

Geeft 16 cups

Leave a Reply