Pindakaas Pompoen Rijst Repen

Iemand vroeg om een wat kleverige soort van mueslireep en toen kwam meteen een recept in mijn hoofd op dat ik ergens had gezien… Maar waar? Gelukkig gebruik ik delicious, een programmatje waarmee je recepten als links kan opslaan super handig.  Dus met even zoeken had ik het recept zo gevonden. Een recept op basis van gepofte rijst, dat is in Nederland lastig te verkrijgen, maar je kan ook fijngemaakte rijstwafels gebruiken, dus probleem opgelost!
Deze repen zijn heerlijk kruidig en zoet, maar niet krokant zoals mueslirepen normaal zijn. Ik snijdt ze in stukken rol ze in plastic folie en bewaar ze in de diepvries, zodat ik ze zo kan meenemen als snack. 

 Pindakaas Pompoen Rijst Repen
Aangepast van The Persuit of Hippieness

IMG_7518

Nodig:

  • 60g gepofte rijst (of fijngemaakte rijstwafel)
  • 2 tl koekkruiden
  • 65g pompoenpuree
  • 35g suiker
  • 60g suikerstroop
  • 1 el pindakaas

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Meng de gepofte rijst en koekkruiden.
  3. Doe de puree, suiker, stroop en pindakaas in een kleine steelpan en verwarm op een laag vuurtje totdat alles gemengd is en vloeibaar is.
  4. Giet de natte ingrediënten over de droge en roer goed, zodat alles bedekt is met een laagje.
  5. Giet het ‘beslag’’ in de vorm en duw het goed aan met de achterkant van een lepel.
  6. Zet minimaal 1h in de diepvries en snijdt in stukken.

Geeft 6 stukken

Voedingswaarden

3 Responses

  1. Ziet er lekker uit!
    Die suikerstroop, is dat dan gewoon glucose die je gebruikt? Zou het ook lukken met dadelstroop of agave ofzo?

  2. Esther van Amersfoort

    Hoi Inge,

    Bij de Tuinen kan je van Amisa (geloof ik) gepofte rijst krijgen, ligt bij de gluten vrije afdeling.

    Groetjes Esther

Leave a Reply