Pretzel Pinda Banaan Havermout Repen (suikervrij!)

posted in: Gebak, Koekjes, Repen, Snacks, Suikervrij, vegan | 3

Ik ben dol op de combinatie van zout en zoet, daarom kom je hier op de blog veel recepten tegen met de combinatie van chocolade en pindakaas en ben ik dol op krentenbrood in combinatie van kaas. Maar als je de combinatie zoet-zout nog wat heftiger wilt maken, dan is dit recept echt iets voor jou. Heerlijke zoete banaan met een beetje zoutige pretzels geeft een heerlijke smaak aan deze zachte repen.

Ook heel lekker:

Chocolade Marshmallow Pretzel Repen
Pindakaas Fudge Chocolade Rijstwafelrepen
Suikervrije Pindakaas Rozijn Kokos Diepvriesrepen

Pretzel Pinda Banaan Havermout Repen
Aangepast van Familiy Fresh Cooking

IMG_7453

Nodig:

  • 60g havermout
  • 60g pindakaas
  • 20g pinda’s, fijngehakt
  • 1 héle rijpe grote banaan (mijne was 160g)
  • 20g pretzels, fijngehakt

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een kleine springvorm (16cm) met bakpapier.
  2. Spreid de pinda’s en havermout uit op een bakplaat en bak 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  3. Prak de banaan fijn en roer de pindakaas erdoor.
  4. Doe de havermout en pinda’s erbij en roer door.
  5. Schep de pretzel stukjes erdoor.
  6. Giet in de vorm en duw nog 4 pretzels in de bovenkant.
  7. Bak 25-30 minuten totdat het goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.
  8. Laat helemaal afkoelen en snijdt dan in stukken.

Geeft 5-6 stukken

3 Responses

    • De Bakparade

      Pretzels zijn niet zo ongezond… Ze worden gebakken en niet gefrituurd en je kan ze zelfs in volkoren variant kopen (bij de biologische winkel)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.