Speculaas Pindakaas Chocolade Fudge

posted in: Snacks | 8

Ik maakte al een keer eerder fudge op basis van gecondenseerde melk, maar wist je al dat je ook fudge kan maken op basis van avocado en kokos/banaan en nu ook op basis van pindakaas! En dat maakt het dan ook meteen vegan. En dat bewijst wederom dat ook baksels zonder dierlijke producten heel erg lekker kunnen zijn. Neem dit maar eens mee naar feestje en vertel pas na afloop dat het veganistisch is en niemand zal je geloven :)

Speculaas Pindakaas Chocolade Fudge

Aangepast van Hobby and More

IMG_7374

Nodig:

110g pure chocolade
80g pindakaas
3 el honing of agave stroop of suikerstroop
1 1/2 tl koekkruiden
2 el poedersuiker gemengd met 1 tl koekkruiden

Hoe maak je het:

  1. Doe de pindakaas, honing en kruiden in een klein steelpannetje en zet op een laag vuur.
  2. Meng totdat het een egale massa is geworden.
  3. Voeg de chocolade toe en laat al roerende smelten.
  4. Als de chocolade helemaal gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en laat het mengsel afkoelen, terwijl je af en toe doorroert.
  5. Na ongeveer 30 minuten is het een redelijk stijf mengsel en heb je 2 opties.
    1. Je rolt er balletjes van en rolt deze vervolgens door het poedersuiker kaneel mengsel.
    2. Je bent zoals ik lui –> schep het mengsel in een plastic pakje (ik gebruik een leeg bakje van kokosbrood) duwt het aan en bestrooit het vervolgens met poedersuiker. Zet het bakje daarop in de diepvries en na 1h kan je het er uithalen en heel makkelijk blokjes van snijden.
  6. Bewaar de fudge in de koelkast of diepvries

Geeft 15-20 blokjes fudge

Voedingswaarde per stuk (uitgaande van 15) zie tabblad voedingswaarde

8 Responses

  1. Hmm, klinkt erg lekker! Ga ik zekers eens proberen. Zou je ook de poedersuiker weg kunnen laten of eventueel vervangen denk je?

  2. @ Shira

    Als je het op de makkelijk manier doet, dan kun je de poedersuiker ook prima weglaten!

  3. Mmm leuk! Is die hard of vrij zacht? Niet te ‘loperig’?

  4. @ Tine

    Ik eet ze altijd 10 minuutjes ontdooid uit de diepvries en dan zijn ze lekker stevig. Maar ook als je ze uit de koelkast eet worden ze niet super zacht.

  5. Willemijn

    Klinkt goed. Wat voor veganistische chocolade gebruik jij?

  6. @ marjolein

    Ik gebruik lindt

  7. De speculaas-pindakaas-chocolade-fudge gisteren gemaakt. Zo makkelijk en super lekker al doe ik het volgende keer met half melk en half puur en een dubbele hoeveelheid.

  8. Ik heb trouwens pindakaas met stukjes noot gebruikt.

Leave a Reply