Italiaans Gekruide Tofu

posted in: Hoofdgerecht, Lunch, vegan | 1

Ik ben de laatste tijd heel veel aan het experimenteren geweest met tofu. Maar weet je wat opvalt? Bijna elk recept met tofu gaat uit van een of andere dressing met sojasaus en op een gegeven moment komt dat me wel een beetje uit de neus. En toen vond ik dit recept voor Italiaans gekruide tofu en het klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het zo waard, want dit recept ontkracht elk voordeel over tofu.
Tofu is smakeloos, dit recept is heerlijke kruidig. Tofu is een spons, in dit recept zet je de tofu onder gril en wordt hij heerlijk krokant. Tofu bereiden duurt lang, met dit recept ben je maximaal 30 minuten kwijt. Tofu kan alleen oosters, dit recept was heerlijk met pasta, olijven en tomaat-paprika saus.

Echt een aanrader!

Andere recepten met tofu:
Scrambled Tofu
Knapperig gebakken Tofu
Ketjap Kerrie Gebakken Tofu

Italiaanse Gekruide Tofu
Aangepast van Edible Perspective

IMG_7638

IMG_7634

Nodig:

  • 250g tofu
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 125g champignons, in dunne plakjes
  • 1/2 grote paprika
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1tl Italiaanse kruiden
  • 1/4 tl zout
  • 2 el bouillon

Hoe maak je het:

  1. Snijd de tofu in plakken en leg op een theedoek. Leg er nog een theedoek bovenop, daarop een snijplank en daarop iets zwaars (blikken). Laat 1h zo uitlekken.
  2. Bak de ui, champignons en paprika in een scheutje olijfolie totdat deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
  3. Verkruimel de tofu boven de pan en bak 2-3 minuten. Roer niet te vaak, je wilt de tofu grof laten.
  4. Voeg de knoflook, kruiden en zout toe en bak nogmaals 2-3 minuten.
  5. Voeg de bouillon toe en bak 2-3 minuten.
  6. Spreidt het mengsel uit op een bakplaat.
  7. Zet 8-12 minuten onder grill totdat de tofu lichtbruin en knapperig is.

Genoeg voor 2 personen

One Response

  1. Ik doe tofu al een tijdje door de pastasaus. Niet altijd maar bij zin in. Dan snij ik blokjes die laat ik wat uitlekken. Dan bakken in een pan waarin ik de tofu, al bakkend, met een grote vork net zo fijn of grof kan prakken als ik wil. Als het er goed uit ziet doe ik de saus erdoor (rode saus, deze eerder al gemaakt). Uiteraard lekker kruiden, in de winter gedroogde en in het seizoen ook wel verse. Lukt meestal heel aardig.

Leave a Reply