Worteltaart Sandwich

posted in: Lunch, sandwich, Snacks, Suikervrij | 9

Worteltaart is héél erg lekker (correctie wortel is heel lekker ;))  maar als lunch eten kan natuurlijk niet (alhoewel af en toe misschien wel), maar ik kan wel zeggen dat deze worteltaart broodjes een hele goed en gezondere variatie zijn op een echte worteltaart. Het zoete van de wortel en rozijnen combineert super goed met de roomkaas en wie had gedacht dat roomkaas op rozijnenbrood zo lekker zo zijn.

Tips:

  • Hoe neem je het mee? Besmeer de boterhammen met de roomkaas en neem de wortel apart mee. Of doe de wortel er op en wikkel het stevig in plastic folie en daarna in broodtrommel.
  • Rasp de wortel op de kleine gaatjes van de rasp
  • Heb je geen stevia, je kunt natuurlijk ook 1 tl suiker of honing gebruiken.
  • Je kunt alle soorten brood gebruiken, ik gebruikte zelfgebakken rozijnen-soda brood (recept komt nog), maar krentenbrood, mueslibrood, krentenbollen of gewoon brood kan natuurlijk ook. 

Worteltaart Sandwich
Aangepast van Healthy Food for Living

IMG_7799

Nodig:

  • 100g fijn geraspte wortel
  • 20 druppels stevia
  • 2 el (magere) roomkaas
  • 20 rozijnen
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 2 krentenboterhammen (of krentenbollen)

Hoe maak je het:

  1. Meng de wortel met 10 druppels stevia en de koekkruiden.
  2. Meng in een ander kommetje de roomkaas met 10 druppels stevia.
  3. Besmeer de boterham (eventueel geroosterd) met roomkaas, verdeel erover het wortelmengsel en verdeel er 5 rozijnen over.

Geeft 2 porties

9 Responses

  1. Lydia

    Ik krijg er meteen honger van. Morgen meteen proberen. Lijkt me super lekker. En laat ik nou pas een worteltaart gemaakt hebben.

  2. Nilou

    Worteltaart/cake is echt superlekker! Ik had ook een wortelcake gemaakt zonder vet :D Dat was echt een hit bij mij thuis

  3. Lies

    Smaakt dit echt naar worteltaart? dat is namelijk zo lekker!

    Alleen waarom rozijnen en krentenbrood? Ik ken geen een worteltaart waarin krenten en rozijnen zitten en lijkt me ook niet echt lekker!

    • De Bakparade

      Ik doe wel altijd rozijnen in worteltaart. Maar je kan het natuurlijk ook zonder rozijnen op gewoon brood doen.
      En het proeft niet precies als worteltaart, maar het is het idee van worteltaart

  4. Anonymous

    Ik heb het vanmiddag gemaakt en het is de essentie van een worteltaart maar dan gezond! Ik heb zelf geen stevia gebruikt. Ik vind de smaak van de rozijntjes en de (verse) worteltjes zoet genoeg ( en ik ben echt een zoetbek!). Dit is echt een super recept…

  5. Fatima

    Lekker als lunch!
    ga ik zeker eens maken en dan zonder zoetstof (vind wortel&rozijn al zoet genoeg)
    nu nog een lekker broodje erbij zoeken.

  6. Anonymous

    Hmm klinkt heerlijk!
    Ik heb wel een vraagje.
    In het recept staat ’20 druppels stevia’. Maar nou heb ik thuis stevia in de ‘poeder vorm’.
    – Kun je dit ook gebruiken?
    – Wat is het verschil tussen deze twee? Wanneer gebruik je welke?

  7. De Bakparade

    @ Anoniem,
    Moet ook kunnen met poeder ik zou met 1/8 tl beginnen, proeven en dan eventueel meer toevoegen. Je kan ze allebei gewoon voor alles gebruiken, is niet dat een beter is dan andere..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.