Pindakaas Chocopasta Cookie Cups

posted in: Repen, Snacks, vegan | 0

In Amerika hebben ze iets dat peanutbutter cups heet. Het is pindakaas omring door een laagje chocolade en het is echt heerlijk! Ik heb ze namelijk al vaker gehad via swaps.  Maar dat is ook wel te verwachten, want de combi chocolade en pindakaas is gewoon héél goed (zoals je al héél vaak hier op de Bakparade hebt gezien ;).

Ik zou zelf peanutbutter cups kunnen maken (en dat ga ik vast nog een keer doen), maar ik vind het leuker om zelf iets verrassenders te verzinnen. En ik denk dat deze ‘cookie cups’ (koekbakjes?) dat zeker zijn. Ze bevatten de smaakcombinatie van de peanutbutter cups, maar dan in havermoutreep vorm!

Ze zijn super makkelijk te maken, makkelijk om mee te nemen (als je ze in papieren vormpjes maakt) en ze zijn ook nog eens super lekker! Wat wil je nog meer?

Tips:

  • Liever alleen pindakaas of chocopasta dat kan natuurlijk!
  • Honing kan je natuurlijk vervangen door suikerstroop of agave siroop.
  • Lijnzaad kun je bij de natuurvoedingswinkel kopen of van Zonnatura.

Pindakaas Chocopasta Cookie Cups
Geïnspireerd op Liv Life

IMG_7955

IMG_7949

Nodig:

  • 30g pindakaas
  • 30g chocopasta
  • 1 el honing
  • 1 el appelmoes
  • 140g havermout
  • 20g lijnzaad
  • 40g lichtbruine basterdsuiker
  • 1/4 tl zout

Hoe maak je het:

  1. Vet een muffinvorm in of zet er papieren cakevormpjes in. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Roer de havermout, lijnzaad, lichtbruine basterdsuiker en zout door elkaar.
  3. Verdeel het mengsel over 2 kleinere bakjes.
  4. Roer door ieder bakje 1/2 el honing en 1/2 el appelmoes en in één de pindakaas en de andere de chocopasta.
  5. Verdeel het pindkaasmengsel over de ‘bakjes’’ van de muffinvorm, duw stevig aan met de onderkant van een glas. Verdeel nu het chocopasta mengsel over de ‘bakjes’ en duw wederom goed aan.
  6. Bak ze 10-12 minuten totdat ze stevig zijn en de randen goudbruin beginnen te worden.

Geeft 7 stuks

Leave a Reply