Chocolade Pindakaas Ganache Pindakaastaart

posted in: Cake, Gebak, Snacks, vegan | 3

Zoals belooft hier het recept voor de verjaardagstaart, een heerlijke decadente luxe taart, met de smaak van pindakaas verspreidt door de hele taart. Maar maak je geen zorgen, de smaak is niet heel erg aanwezig, het is echt een lichte smaak, die ik in ieder geval heel erg lekker vond :)

En dan het goodiepakket, gewonnen door: Hester!

Mail je me je adres? (debakparade@gmail.com)

En guestposts ze zijn nog altijd welkom (ook via debakparade@gmail.com)

Chocolade Pindakaas Ganache Pindakaastaart
aangepast van Nom Nom Blog

IMG_8564

Pindakaastaart

Nodig:

  • 180g zelfrijzend bakmeel
  • 195g suiker
  • 125g pindakaas
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1/2 el azijn
  • 1 tl vanille extract
  • 300ml (soja)melk
  • 1/2 tl zout

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed de bodem van een springvorm (20cm) met bakpapier en beboter de randen.
  2. Meng het meel, suiker en zout.
  3. Meng in een andere kom de olie en pindakaas zodat het goed gemengd is. Roer vervolgens de melk, azijn en vanille extract erdoor.
  4. Schep de natte ingrediënten door de droge totdat alles nét is gemengd.
  5. Giet het beslag in de springvorm en bak 40 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  6. Laat helemaal afkoelen

Chocolade Pindakaas Ganache

Nodig:

  • 90g pure chocolade
  • 20g boter
  • 3 el melk
  • 1 1/2 el pindakaas

Hoe maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat het op laag vuur al roerende smelten.
  2. Zet het vuur uit als alles gemengd is.
  3. Laat het afkoelen terwijl je af en toe roert.
  4. Klop het mengsel 2 minuten met de mixer tot een luchtig mengsel.
  5. Besmeer de pindakaas taart met de chocolade Pindakaas Ganache. 

Genoeg voor 8-10 personen

3 Responses

  1. Bijzonder recept. Ik zal deze zeker een keer gaan maken :).

  2. Anonymous

    Ik heb deze taart vanmorgen gemaakt. Hij ziet er prachtig uit, maar eerlijk gezegd vind ik hem een beetje klef/kleverig… De ganache is heerlijk, maar de taart zelf is absoluut niet luchtig; heel vast van structuur. Is dit de bedoeling (pindakaas is natuurlijk kleverig) of heb ik iets verkeerd gedaan?

    • Het klopt dat de bodem een beetje klef is, het is dan ook geen cake, dus dan hoeft het ook niet perse luchtig te zijn. Ik vind het op deze manier heel erg lekker, maar ieder zijn smaak. Vind het in ieder geval super leuk dat je het uit geprobeert hebt!

Leave a Reply