Gezondere Fudge deel II

posted in: Gebak, Snacks | 5

Ik heb al heel veel fudge recepten op De Bakparade staan, maar elke keer als ik een intressant recept voor fudge tegenkom, krijg ik toch weer de neiging om het te maken. Het is zo makkelijk, snel en zo lekker. En je kan er zoveel variaties mee maken. Dus daarom nogmaals een iets anders fudge recept..

Gezondere Fudge deel II
Aangepast van Cookie and Kate

IMG_8325

Nodig:

  • 65g kokosboter
  • 1/2 el pindakaas
  • 1 kleine banaan
  • 2 el cacao
  • 1 grote el suikerstroop

Hoe maak je het:

  1. Bedek een klein bakje/schaaltje met plastic folie.
  2. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine totdat het een glad mengsel is.
  3. Giet in de met plastic bekleedde vorm en zet 2h in de diepvries.
  4. Snijdt in stukken en bewaar in de diepvries. Haal 10 minuten voor eten uit de diepvries.

Geeft 15 stukjes fudge

5 Responses

  1. Klinkt goed! Eén vraagje: is kokosboter iets anders dan kokosolie? (en zo ja: waar koop je het? :))

    • Kokosboter is heel dik en wit bij kamertemperatuur en als je het in de magnetron opwarmt word het vloeibaar. Ik maka het meestal zelf maar je kan ook santan (kokoscreme) gebruiken die je gewoon in de supermarkt kan kopen. Of je koopt kokosboter bij de tuinen/biologische winkel of toko

  2. Dat ziet er goed uit! Ik ken kokosboter niet, waar is dat te koop? Of kan het ook gemaakt worden met gewone boter? Groetjes, Janina

Leave a Reply