Rauwe Mango Cheese Cake Taartjes

posted in: Desserts, Gebak, Snacks, vegan | 8

Ik had het al zo vaak gezien, week noten en pureer ze daarna en je krijgt een soort romige basis die je voor 100.000 dingen kan gebruiken. Maar geloven? Dan moest ik het toch echt een keer zelf maken. Dus ik vond een recept en ging aan de slag. En het kostte wat moeite om het mengsel helemaal glad te krijgen, zeker 15 minuten in de blender. Maar dan is het zó lekker dat ik de blender bijna heb leeg gelikt. En in combinatie met de mango en de chocolade-noten bodem, heb je nog meer bewijs nodig dat gezond ook héél erg lekker kan zijn?

Rauw Mango Cheese Cake Taartjes
Geïnspireerd op Vega Dutchie

IMG_8469

IMG_8475

Nodig:

  • 40g chocolade kaneel amandelen
  • 45g dadels
  • 100g cashewnoten, minimaal 3h geweekt
  • 2 el kokosboter
  • 2 el stroop
  • 2 el limoensap
  • 50g mango

Hoe maak je het:

  1. Bekleed vier holletjes van een muffinvorm met plastic folie.
  2. Meng de amandelen en dadels in de keukenmachine tot een plakkerig deeg.
  3. Verdeel het deeg over de holletjes en duw stevig aan. Zet in de koelkast.
  4. Mix de cashewnoten, kokosboter, stroop en limoensap in de blender tot een glad mengsel. Dat kan een tijdje duren, lukt het niet, voeg dan 1-2el van het weekvocht toe.
  5. Verdeel 2/3 van het mengsel over de amandel-dadel bodem.
  6. Voeg de mango toe aan de rest van het mengsel en pulseer zodat de mango wat kleiner is.
  7. Verdeel over de holletjes.
  8. Zet minimaal 2h in de diepvries.
  9. Haal 30 minuten voor serveren uit de diepvries.

Geeft 4 taartjes

8 Responses

  1. Anonymous

    Kun je misschien een keer als je tijd over hebt ( :P ) het voedingswaardentablad ordenen zoals je bij de recepten hebt, of van de titels linkjes maken naar de recepten? het is nu namelijk best onoverzichtelijk en chaotisch…

  2. Dit ziet er weer heerlijk uit!
    Kun je de kokosboter vervangen door bijv. roomboter of margarine? En limoensap door citroensap?

  3. @Mb82
    Limoen door citroen vervangen is geen probleem; maar ik zou de kokosboter niet vervangen, wat je wel kan doen is santem oftewel kokoscreme gebruiken, dat kan je gewoon bij elke supermarkt of toko gebruiken.

  4. Hoi, lijkt me een erg lekker gerecht. Kan je ook rauwe cashewnoten gebruiken? Dan hoef je ze toch ook niet te weken, lijkt mij?! Bedankt, martijn

  5. @ Martijn,
    Ik zou ze toch even weken, ze moet echt zacht zijn anders kan je ze niet goed pureren.

  6. ik heb deze gemaakt. is echt heel erg lekker. bedankt voor een recepten
    je site ziet echt prachtig uit en nog veel lekkerste recetpen..

Leave a Reply