Aardbei Witte Chocolade Biscotti

posted in: Koekjes, Snacks, vegan | 4

Ik houdt over het algemeen heel erg van harde en krokante dingen; dus liever crackers dan brood; liever harde drop dan winegums. En dit geldt ook voor repen en koekjes, daarom ben ik zo dol op biscotti, ze zijn zo lekker krokant :)
En als ze dan ook nog de goddelijk smaak combinatie van chocolade en aardbeien met zich mee brengen, dan zijn deze koekjes in mijn buurt niet veilig ;)
Nog één tip, verdubbel het recept! Geloof me, je zult me dankbaar zijn

Dit is een inzending voor het Foodblog evenement

Aardbei Witte Chocolade Biscotti
Aangepast van Savouring Every Bite

IMG_8765

Nodig:

  • 120g bloem
  • snuf zout
  • 50g suiker
  • 1 tl baking soda
  • 1 el lijnzaad + 3 el heet water
  • 70g aardbeien, klein gesneden
  • 50g witte chocolade, fijngesneden
  • 1 el jam

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  3. Meng de jam en lijnzaad. Schep door de droge ingrediënten.
  4. Schep de aardbeien en chocolade erdoor en duw voorzichtig tot een deegbal.
  5. Vorm tot een rol en leg op de bakplaat.
  6. Bak 30 minuten.
  7. Verlaag de temperatuur tot 150 graden Celsius. Laat de de rol 10 minuten afkoelen (doe dit echt, want anders gaat het heel erg brokkelen!).
  8. Snijdt in de rol in schuine plakken en leg op de bakplaat.
  9. Zet de koekjes 15 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de koekjes afkoelen in de oven.

Geeft 8-10 biscotti

4 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.