Ik houdt over het algemeen heel erg van harde en krokante dingen; dus liever crackers dan brood; liever harde drop dan winegums. En dit geldt ook voor repen en koekjes, daarom ben ik zo dol op biscotti, ze zijn zo lekker krokant :)
En als ze dan ook nog de goddelijk smaak combinatie van chocolade en aardbeien met zich mee brengen, dan zijn deze koekjes in mijn buurt niet veilig ;)
Nog één tip, verdubbel het recept! Geloof me, je zult me dankbaar zijn
Dit is een inzending voor het Foodblog evenement
Aardbei Witte Chocolade Biscotti
Aangepast van Savouring Every Bite
Nodig:
- 120g bloem
- snuf zout
- 50g suiker
- 1 tl baking soda
- 1 el lijnzaad + 3 el heet water
- 70g aardbeien, klein gesneden
- 50g witte chocolade, fijngesneden
- 1 el jam
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
- Meng de jam en lijnzaad. Schep door de droge ingrediënten.
- Schep de aardbeien en chocolade erdoor en duw voorzichtig tot een deegbal.
- Vorm tot een rol en leg op de bakplaat.
- Bak 30 minuten.
- Verlaag de temperatuur tot 150 graden Celsius. Laat de de rol 10 minuten afkoelen (doe dit echt, want anders gaat het heel erg brokkelen!).
- Snijdt in de rol in schuine plakken en leg op de bakplaat.
- Zet de koekjes 15 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de koekjes afkoelen in de oven.
Geeft 8-10 biscotti
Caroline Brouwer
Bedankt voor je tweede inzending Inge. Geweldig 2 recepten!
littlebento
Wat een rare aarbeien! Smaakten ze wel goed?
De Bakparade
Haha ja hoor, dat heette aardbeien van de markt ;)
Ja-Ni-nA - Elke dag zaterdag
Lijkt me erg lekker!