Gierst Chocolade Kokos Cruesli

posted in: Glutenvrij, Ontbijt, Snacks, vegan, vegetarisch | 9

Mocht je het nog niet hebben afgeleid van de enorme collectie aan cruesli recepten hier op De Bakparade (zie ook hieronder) ik vind het altijd zo leuk om cruesli te maken. Omdat het zo divers is. Je kan het met verschillende granen maken en je kan er in doen wat je maar wilt. En bovenal is het gewoon heel erg lekker; door de yoghurt, melk, over ijs, of mijn favoriet gewoon zo uit de pot ;)
En ik denk dat mijn swap partner kan bevestigen dat deze cruesli wederom verslavend lekker is én glutenvrij (mocht dat jou ding zijn ;))

Tips

  • Geen gierst? Je kan ook quinoa of couscous gebruiken.
  • Je kan er natuurlijk doorheen doen wat je maar wilt: gedroogd fruit, nootjes, snoepjes.

Andere cruesli recepten
Luchtige Pindakaas Cruesli
Worteltjestaart Cruesli
Crunchy Gezonde Courgette Brood Cruesli

Gierst Chocolade Kokos Cruesli
Bakparade Original

Gierst Chocolade Kokos Cruesli

Nodig:

  • 335g gekookte gierst
  • 2 el honing of suikerstroop
  • 1 el gemalen lijnzaad
  • 50g pure chocolade, fijngehakt
  • 3 el kokosrasp

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de honing kort in de magnetron.
  3. Roer de honing en lijnzaad door de gierst.
  4. Giet het mengsel op de bakplaat. Bak het mengsel 45 minuten en roer elke 15 minuten. Zet na de 45 minuten de oven uit, maar laat de cruesli afkoelen in de oven.
  5. Schep de chocolade en kokos erdoor en bewaar in een luchtdichte pot.

9 Responses

  1. Annelot

    Hoi,

    Dat lijkt me lekker! En makkelijk te maken. Ik heb nog een pak gerst in de kast liggen. Zou het daar ook mee werken?

    • Ik weet het niet 100% zeker, maar als ik op de foto naar de structuur kijk moet het wel lukken. Ik zou het gewoon proberen en dan kijken dat het een beetje plakkerig deeg wordt voordat het de oven in gaat.

  2. Hé, granola met gierst. Ik was er nooit eerder opgekomen. Leuk recept!

  3. Leuke variatie! Ik vrees dat de cruesli mijn yoghurt niet gaan halen maar dat ze vanuit de pot in m´n mond zullen verdwijnen.

  4. Gemaakt met couscous. Lekker geworden, maar het zijn geen brokken geworden. Gewoon losse korreltjes gebleven. Wat kan ik doen om de stukjes meer aan elkaar te laten klonteren?

  5. @ Mb82
    Wat leuk dat je het geprobeert hebt :)
    Meer honing gebruiken dan krijg je meer grote klonten.

  6. ook een poging gedaan met een restje couscous, maar die is aangebrand..jammer. als ik de volgende keer couscous over heb een nieuwe poging.

    kan het komen door het soort couscous? was nl. volkoren..

  7. @ Willeke
    Ik denk niet dat het aan de couscous ligt, maar aan de oven. Probeer je oven wat lager te zetten, of de cruesli korter te bakken en vaker doorroeren kan ook helpen (soms zijn er ”hot spots” in een oven dus bepaald plekken die warmer zijn dan andere).

  8. […] Gierst Chocolade Kokos Cruesli   […]

Leave a Reply