Glutenvrije Boekweit Havermout Wraps

posted in: Brood, Glutenvrij | 10

Ik heb nog altijd een pak boekweitmeel in mijn kast staan van de suikervrije boekweit rozijn muffins. Dus ik zoek recepten om het boekweit meel te gebruiken. En als je dat in je achterhoofd hebt, kom je opeens overal boekweit recepten tegen, die heel erg interessant zijn. Zo ook dit recept voor boekweit brood/ wrap achtig iets.  Het is een heel makkelijk recept, je hebt er bijna niks voor nodig en het is zo klaar. En het is zo veelzijdig. Je kunt het hartig maken met rozemarijn of bijvoorbeeld provinciaalse kruiden. Je kunt het zoet maken door 1 el suiker toe te voegen en wat kaneel. En het beleg kan je natuurlijk ook eindeloos variëren. Je kan het als wrap gebruiken met chilli con (of sin) carne erin. Je kunt het ook als brood vervanger gebruiken en er gewoon pindakaas en wat plakjes banaan opdoen. Of je legt op de helft kaas, vouwt hem dubbel en legt hem in het tosti apparaat of pan, voor een heerlijke quesidila.

Tips:

  • Gebruik echt een kleine (doorsnee 10cm)  anti aanbakpan.
  • Vervang de kruiden door wat je wilt.
  • Is het beslag wat te dun? Laat het even staan, het word dan wat dikker.

Glutenvrije Boekweit Havermout Wraps
Aangepast van Sketch Free Vegan Eating

IMG_7893

Nodig:

  • 40g boekweitmeel
  • 30 g havermoutmeel
  • 100ml water
  • 1/2 tl rozemarijn

Hoe maak je het:

  1. Meng de boekweit, havermout en rozemarijn in een kom.
  2. Roer het water erbij tot een dik beslag.
  3. Verwarm een kleine koekenpan met antiaanbak laag op medium vuur.
  4. Giet de helft van het beslag in de pan en spreidt het uit zodat het de hele bodem van de pan bedekt.
  5. Bak het brood 3-4 minuten zodat de onderkant lichtbruin is, draai om en bak nogmaals 2-3 minuten totdat de andere kant ook licht bruin is.

Geeft 2 kleine boekweit-havermout wraps

10 Responses

  1. Anonymous

    in havermout zit ook gluten!

    • In havermout zitten geen gluten, het is alleen vaak besmet met gluten, je kunt gecertificeerd glutenvrije havermout kopen bij natuurvoedingswinkel!

  2. Dat is nou eens een handig en veelzijdig recept. Leuk dat je een hartig en ook een zoet idee geeft.

  3. De havermout die je voor pap gebruikt hetzelfde als havermoutmeel?

  4. Anonymous

    Kan ik de boekweitmeel door een andere meel vervangen?

    Alvast bedankt!

    • Volkorenmeel moet ook lukken, maar misschien wil je dan wat minder water gebruiken (boekweit neemt héél veel water op)

  5. Blij om een glutenvrij recept voor wraps te vinden. Ik vind ze lekker om te beleggen met allerlei groentjes. Wel te dik om op te rollen, maar ik laat ze gewoon plat liggen. Bedankt!

  6. Margriet

    Voor hoeveel personen zijn de ingrediënten?

Leave a Reply