Linzen Prei Munt Hapjes

posted in: Hoofdgerecht, vegetarisch | 3

Soms heb je een gelukkige toevalstreffer als het om koken gaat. Ik had nog linzen en nog verse munt liggen en toen kwam ik dit recept tegen. En ik verwachtte er niet heel veel van, maar het bleek het lekkerste wat ik ooit met linzen heb gegeten; want dit is echt heel erg lekker! Je zou niet verwachten dat deze smaken samen zouden gaan, ik bedoel munt én Parmezaanse kaas én linzen én prei? Maar op een of andere manier werken deze smaken heel erg goed samen, tot een heerlijk sappige burger met een hele complexe en vooral niet te vergeten goddelijk smaak!

Linzen Prei Munt Hapjes

Aangepast van Roost Blog

IMG_9251

IMG_9244

Nodig:

  • 140g gekookte linzen
  • 90g prei, in dunne ringen
  • 1 grote teen knoflook, fijngesneden
  • 40g Parmezaanse kaas
  • 4 el verse munt, fijngesneden
  • 1 1/2 tl lijnzaad + 1 1/2 el water

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Bak de prei op een laag vuur tot deze heel zacht is (ongeveer 5 minuten). Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  3. Doe de linzen in een grote kom en prak ze fijn, maar zorg er wel voor dat het niet helemaal fijn wordt.
  4. Meng de prei, knoflook, kaas, munt en lijnzaad door de linzen.
  5. Vorm 6 kleine balletjes en duw ze een klein beetje plat. Leg ze op de bakplaat.
  6. Bak ze 20 minuten.
  7. Zet de gril aan en bak ze nog 3-5 minuten zodat de bovenkant een beetje krokant wordt.

Geeft 6 kleine koekjes, genoeg voor 2 personen als hoofdgerecht.

3 Responses

  1. Margrietje01

    Oei dit klinkt ernstig lekker! Ik ga het zeker gauw proberen. Interessante combi van smaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.