Soms heb je een gelukkige toevalstreffer als het om koken gaat. Ik had nog linzen en nog verse munt liggen en toen kwam ik dit recept tegen. En ik verwachtte er niet heel veel van, maar het bleek het lekkerste wat ik ooit met linzen heb gegeten; want dit is echt heel erg lekker! Je zou niet verwachten dat deze smaken samen zouden gaan, ik bedoel munt én Parmezaanse kaas én linzen én prei? Maar op een of andere manier werken deze smaken heel erg goed samen, tot een heerlijk sappige burger met een hele complexe en vooral niet te vergeten goddelijk smaak!
Linzen Prei Munt Hapjes
Aangepast van Roost Blog
Nodig:
- 140g gekookte linzen
- 90g prei, in dunne ringen
- 1 grote teen knoflook, fijngesneden
- 40g Parmezaanse kaas
- 4 el verse munt, fijngesneden
- 1 1/2 tl lijnzaad + 1 1/2 el water
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bak de prei op een laag vuur tot deze heel zacht is (ongeveer 5 minuten). Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Doe de linzen in een grote kom en prak ze fijn, maar zorg er wel voor dat het niet helemaal fijn wordt.
- Meng de prei, knoflook, kaas, munt en lijnzaad door de linzen.
- Vorm 6 kleine balletjes en duw ze een klein beetje plat. Leg ze op de bakplaat.
- Bak ze 20 minuten.
- Zet de gril aan en bak ze nog 3-5 minuten zodat de bovenkant een beetje krokant wordt.
Geeft 6 kleine koekjes, genoeg voor 2 personen als hoofdgerecht.
Margrietje01
Oei dit klinkt ernstig lekker! Ik ga het zeker gauw proberen. Interessante combi van smaken.
Anonymous
Zou dit ook in gewone koekenpan of grillpan kunnen?
De Bakparade
Natuurlijk in een scheut olijfolie in de koekenpan gaat ook prima!