Ik beloofde het een hele tijd geleden tijdens de zoete aardappelweek, om deze rijstepap (samen met nog een aantal andere recepten te maken). En pas nu ben ik er aan toe gekomen. Maar met zoete aardappel is het zo iets dat ik er niet aan denk totdat ik het weer een keer in huis heb gehaald. Dan kan ik wel 101 dingen verzinnen of vinden om het in te verwerken. Maar als ik het niet in huis heb? Dan is het echt uit het oog uit het hart.
Maar nu terug naar deze rijstepap, want die is écht écht heel erg lekker :) Het is echt een must om te maken, de zoete aardappel voegt echt iets je ne sais qua (? mijn Frans is niet zo goed) toe.
Heerlijk in het kwadraat ;)
Zoete Aardappel Rijstepap
Aangepast van The Novice Chef
Nodig:
- 130g gekookte rijst
- 240 ml melk
- 2 el honing
- 1 tl kaneel
- 30g rozijnen
- 255g zoete aardappelpuree
Hoe maak je het:
- Breng de melk, honing en kaneel aan de kook.
- Voeg de rijst, puree en rozijnen toe en zet het vuur laag. Laat het mengsel 20 minuten heel zachtjes sudderen, totdat de melk bijna helemaal opgenomen is.
- Eet het warm of koud hoe je het het lekkerst vind. Wil je het opwarmen? Voeg een scheutje melk toe en zet 1,5 minuut in de magnetron.
Geeft 3-4 porties
Sonyanijntje
Het klinkt echt lekker!
Anne
je ne sais quoi ;)