Cookie Monster Bars

posted in: Desserts, Gebak, Koekjes, Repen, Snacks | 1

Het thema van het Foodblogevenement georganiseerd door Kell’s Kitchen is deze maand ‘’Guilty Pleasures’’
Iets dat zó lekker is, maar waarbij je je tegelijk een beetje schuldig voelt, omdat het niet zo gezond is, maar dat vergeet je vervolgens maar weer heel snel, omdat het zó lekker is :)
Ik denk dat deze repen, daar zeker aan voldoen, want je hebt heel veel wilskracht nodig om uiteindelijk deze repen te krijgen; het deeg is alleen al zo lekker dat je makkelijk de helft wegsnoept tijdens het maken en dan moet je ook nog eens wachten totdat de repen helemaal zijn afgekoeld, want anders vallen ze uit elkaar, dus dan zet je uit ongeduld de hele bakvorm maar in de diepvries (heel slecht, I know) zodat ze sneller afkoelen…
Maar als je de wilskracht opbrengt? Dan heb je wel één van de lekkerste baksels ooit ;)

Cookie Monster Bars

IMG_9324

IMG_9315

IMG_9352

Nodig voor koekgedeelte:

  • 120g boter
  • 100g lichtbruine basterdsuiker
  • 120g bloem
  • 120g havermout
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 60g chocolade, fijngehakt,
  • 85g m&m’s, fijngehakt
  • 45g pretzels, fijngehakt
  • 50g pinda’s, fijngehakt

Nodig voor chocoladevulling:

  • 120ml melk
  • 200g melk chocolade, fijngehakt
  • 100g gezoete gecondenseerde melk
  • 30g pindakaas
  • 85g m&m’s, fijngehakt
  • 45g pretzels, fijngehakt

Hoe maak je het:

  1. Smelt de boter in een steelpan, totdat deze lichtbruin is. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Bekleed een grote springvorm (24cm) met bakpapier en bekleed met bakpapier.
  3. Meng de bloem, havermout en bakpoeder in een grote kom.
  4. Mix de boter en suiker met de mixer tot een licht en luchtig mengsel. Voeg het ei toe en mix nog 3-4 minuten langer.
  5. Zet de mixer lager en voeg het bloemmengsel toe.
  6. Schep de chocolade, pretzels, m&m’s en pinda’s door het deeg en zet het deeg opzij.
  7. Doe de melk, chocolade, gecondenseerde melk en pindakaas in een steelpan en laat al roerende smelten.
  8. Verdeel 1/2 van het koekjesdeeg over de bodem van de springvorm.
  9. Verdeel het chocolade-melk erover.
  10. Bestrooi met de m&m’s en pretzels.
  11. Verkruimel de andere helft van het koekjesdeeg erover.
  12. Bak 35-45 minuten, totdat de bovenkant lichtbruin is.
  13. Laaf helemaal afkoelen en snijdt dan in stukken.

Geeft 12-16 stukken

One Response

  1. Hoi Inge,

    leuk dat je meedoet aan het Foodblogevent van juni 2012!

    Wat zijn deze bars goed fout ;-)

    Groetjes, Kelly

Leave a Reply