Hennep Chocolade Koekjes

posted in: Gebak, Koekjes, Snacks, vegan | 2

Een tijdje geleden kreeg ik een heel leuk pakketje van Gezond met pit; En daar zat ook hennepmeel bij. Ik moet zeggen dat ik dat in eerste instantie een beetje raar vond. Ik bedoel ik ken hennep eigenlijk alleen maar van het spul dat sommige mensen gebruiken om in hogere sferen te komen. Maar van hennepmeel zal je niet high worden, maar het heeft ook zo zijn positieve eigenschappen ;).
Hennepmeel bevat in vergelijking tot ‘’normaal meel’’ veel meer eiwitten (32g tegenover 11g) en ook nog eens alle 21 aminozuren, wat weer belangrijk is voor vegetariërs/veganisten, aangezien de meeste plantaardige producten niet alle aminozuren bevatten en je dus tekorten kan oplopen.
Verder bevat het veel van de gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren en veel vezels. En voor mensen die graag koolhydraat arm willen eten, het bevat maar 20g koolhydraten in vergelijking tot ruim 70g in normaal meel.
Maar een nadeel van hennepmeel? Het heeft een redelijk heftige smaak en kleur (denk donker mosgroen), dus je heb wel andere smaken nodig om er lekkere dingen mee te maken. Maar ik denk dat het met deze koekjes héél goed gelukt is, ze waren heerlijk :)

Hennep Chocolade Koekjes
Aangepast van Cayuga St. Kitchen

IMG_9641

Nodig:

  • 60g gemalen havermout
  • 60g volkorenbloem
  • 40g hennepmeel
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 2 el cacao
  • 75g appelmoes
  • 50g suiker
  • 1 el gemalen lijnzaad + 3 el heet water
  • 1/4 tl vanille extract
  • 40g chocolade fijngehakt
  • evt. amandelen, gemalen kokos, pindakaas

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de havermout, volkorenbloem, hennepmeel, bakpoeder en suiker.
  3. Roer de appelmoes en het vanille extract door het lijnzaadmengsel.
  4. Schep de natte ingredienten door de droge (je moet je ellebogen hier voor gebruiken).
  5. Schep de chocolade erdoor.
  6. Maak je handen een heel klein beetje nat. Neem 2 eetlepels deeg en vorm balletjes, duw ze plat tussen je handen en leg op de bakplaat.
  7. Duw de amandel erin en bestrooi met kokos of maak met je duim een kuiltje en vul met pindakaas.
  8. Bak 18 minuten tot een satéprikker er schoon uitkomt; Laat afkoelen op een rooster.

Geeft 8 grote koeken

2 Responses

  1. Ik vind het echt ontzettend leuk wat je allemaal bakt! En zo gevarieerd! Keep on the good work!

    Groetjes Milja

Leave a Reply