Linzen-Muesli Repen

posted in: Repen, Snacks, vegan, Zonder bakken | 2

Ik geef het toe, linzen repen het klinkt héél raar en ik heb zeker ook een wenkbrauw gefronst toen ik dit recept zag. Maar toen ging ik verder denken. Rode linzen hebben op zichzelf niet zo heel veel smaak, net als kikkererwten. En met kikkererwten heb ik ook al een aantal dingen bakken. De enige maar bij het bakken met peulvruchten of bonen is dat je sterke andere smaken moet toevoegen om het geheel wél smaak te geven. En dat doe je in dit recept door de pindakaas, rozijnen en gembersiroop. En dan krijg je uiteindelijk een hele erge lekkere reep met een zachte ‘’fudgy’’ structuur die ik echt heerlijk vind.
Ik zou zeggen doe eens gek en probeer het!

Ik gebruik in dit recept linzenpuree, dit kan je heel makkelijk maken. Kook rode linzen gaar, zoals op de verpakking beschreven staat. Voeg een klein beetje water (paar eetlepels) toe en pureer tot een dikke maar gladde massa, een beetje zoals aardappelpuree uit een pakje.

Linzen-Muesli Repen
Aangepast van Once upon a Cutting Board

IMG_9874

Nodig:

  • 185g linzenpuree (zie hierboven)
  • 70g pindakaas of andere notenpasta (ik gebruikte cashew)
  • 90g muesli (met vruchtjes)
  • 40g rozijnen
  • 2 el gembersiroop of honing of suikerstroop

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een kleine springvorm of andere vorm met plastic folie.
  2. Meng de linzenpuree, pindakaas en gembersiroop tot een glad mengsel.
  3. Roer de muesli en rozijnen erdoor en roer goed.
  4. Schep het mengsel in de springvorm en laat minimaal 1h opstijven in de diepvries.
  5. Snijdt in repen en bewaar in de diepvries.

Geeft 6 repen

2 Responses

  1. Ik heb deze vorige week gemaakt, de smaak is erg lekker, maar het was wel erg klef, eerder een soort dikke pap.. Beetje vreemde consistentie dus, volgende keer de linzen met wat minder water opzetten denk ik.

    • Wat leuk dat je ze uitgeprobeert hebt. Je moet de linzen gewoon koken, af gieten en dan met een heel klein beetje water misschien paar eetlepels tot een hele dikke massa pureren.

Leave a Reply