Supergezonde van-alles-en-nog-wat Repen

posted in: Gebak, Koekjes, Repen, Snacks, vegan | 7

Je kan nog tot morgenavond 12:00h bieden op mijn goddelijke (al zeg ik het zelf) baksels én een leuk boek :)

Ik wist echt niet hoe ik deze repen moest noemen, er zit zoveel aparte, rare, maar supergezonde dingen in.
Ik had een tijd geleden hennep eiwit poeder en hennepzaad gekregen van Gezondmetpit en de bijpollen en de chia zaadjes had ik de laatste swap gekregen van Marike (nog bedankt :)).

Maar wat maak je met zulke ingrediënten? Je zal niet echt een recept met deze producten vinden in de Allerhande. Maar toen kwam ik dit recept tegen voor henneprepen én dat samen met een beetje van mijn eigen creativiteit leidde tot deze heerlijke, special en gezonde repen.

Maar waarom zijn ze zo gezond?

Chia zaad: bevatten veel calcium, ijzer en magnesium. Bevatten heel veel omega 3 vetzuren (die gezonde vetten die ook in vis zitten!), veel vezels en anti-oxidanten.

Hennep-eiwit poeder: Plantaardige eiwitten die zorgen voor een verzadigd gevoel. Voor meer info zie ook hier.

Hennep-Zaden: bevatten veel gezonde vetten (omega 3, 6 en 9) en veel eiwitten.

Bijpollen: bevatten veel eiwitten, en minderalen en kunnen helpen het immuunsysteem versterken.

Ik snap dat deze producten niet heel makkelijk te verkrijgen zijn, daarom link ik de producten naar Nederlandse webwinkels waar je ze kan kopen.

Eventuele mogelijke vervangen:

  • Chia zaad –> lijnzaad
  • Hennep eiwitpoeder –> ander eiwitpoeder?
  • Hennep zaden –> andere zaden; sesam, zonnebloempit
  • Bijpollen –> weglaten of iets anders dat je lekker vind

Supergezonde van-alles-en-nog-wat Repen
Aangepast van My New Roots

Van alles en nog wat repen

IMG_9802

Nodig:

  • 75g havermout
  • 100g rozijnen
  • 15g kokos
  • 30g hennep-eiwit poeder
  • 20g hennepzaad
  • 25g bijpollen
  • 1/8 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 140g appelmoes
  • 2 el suiker
  • 1 el chia zaad
  • 3 el water

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven op 175 graden Celsius. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Meng de chia zaad en water en laat 5 minuten staan.
  3. Roer de appelmoes door het chia zaad mengsel.
  4. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  5. Schep het appelmoes-chia mengsel door de droge ingrediënten, tot het net gemengd is.
  6. Bak 20 minuten, tot de randen lichtbruin zijn.
  7. Laat helemaal afkoelen en snijdt dan in repen.

Geeft 6-8 repen

7 Responses

  1. De repen zien er lekker uit! Doen de bijenpollen nog iets voor de smaak? Ik vind ze namelijk zelf ontzettend vies, dus neem altijd ‘s ochtends een eetlepel vol die ik met een slok water naar binnen giet, haha!

  2. Bijenpollen werken trouwens als een tierelier bij hooikoorts (pollenallergie).
    Ik heb al zolang ik me kan herinneren hooikoorts gehad, en afgelopen winter ben ik begonnen met het innemen van kleine hoeveelheden bijenpollen (bijna dagelijks 1 tot 2 theelepels bijenpollen in een bakje yoghurt).
    Ik heb deze zomer echt nauwelijks last van hooikoortsklachten, hoogstens af en toe jeuk aan mn neus.
    Het spul smaakt inderdaad niet heel geweldig maar als het ergens doorheen zit dan proef je dat niet zo.

  3. Joehoe, je hebt met de ingrediënten ‘geknutseld’;). Ziet er goed uit! Ik ga dit recept eens proberen :). Liefs, Marike

  4. Ik heb ook eens zo’n koek met dezelfde naam verzonnen:
    http://gewoonlekkergewoon.blogspot.nl/2011/03/van-alles-wat-koek.html.
    Nòg meer ingredienten, was errrrg lekker! Gr, Gerry

  5. Zie dit bericht net pas.. gebruik je hier ook weer ongepelde hennep? stamp je ze niet fijn? misschien dat ik dat wel ga doen. Dit klinkt namelijk lekker en heb alles behalve de bijenpollen.

  6. Nee hier gebruik ik gepelde, maar ik denk dat het wel moet lukken als je ze fijnmaalt.
    Bijenpollen is ook iets dat ik er meer voor ”de leuk” in heb gedaan, omdat ik het nog had.

Leave a Reply