Tropisch Kokos Mango Brood

posted in: Brood | 4

Stel je voor….

Je zit in een lekker strandstoel, je voelt het zand tussen je tenen, de zon voelt heerlijk warm op je gezicht, je hoort in de verte de golven zachtjes krabbelen, in je hand heb je een heerlijke coctail en voor je liggen uren van vrije tijd waarin je helemaal niks hoeft te doen…

Wat is het toch jammer dat dat vaak niet de realiteit is, in het echt ren je van hot naar her en heb je te druk om even rustig te zitten, laat staan je te focussen op wat er om je heen gebeurt. En wat wordt je daarvan heel gestresst en niet gelukkig.

Dus mijn therapie is: maak eerst dit brood (bakken op zich vind ik al therapeutisch), zet een kopje thee, zet tv, computer, telefoon uit; ga op de bank zitten met je thee en een plakje van dit brood en waan je even op een heerlijk rustig tropisch eiland!

Tropisch Kokos Mango Brood
Aangepast van Gastronomy Blog

Tropisch Mango Kokos Brood

IMG_8753

Nodig:

  • 1 1/2 el lijnzaad + 4 1/2 el heet water
  • 50g appelmoes
  • 150g volkorenbloem
  • 25g suiker
  • 50g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zout
  • 160g mango, in kleine blokjes
  • 30g gedroogde kokos
  • 1 tl limoensap
  • 1 el gemberstroop

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Meng de appelmoes, lijnzaad, limoensap en gembersiroop .
  3. Meng de bloem, suiker, basterdsuiker, bakpoeder en zout in een andere grote kom.
  4. Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.
  5. Schep de mango en kokos door het beslag.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak +/- 40 minuten totdat de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.

Geeft 8 plakken

4 Responses

  1. Lotte

    Zojuist dit recept gemaakt. Het is echt heel lekker maar denk dat ik de volgende keer minder suiker gebruik denk ik. Ondanks dat de mango niet heel zoet was was het brood (of cake) net te zoet.
    Ik had er trouwens ook geen lijnzaad in, deze kon ik zo snel niet vinden bij de AH en had geen zin naar de natuurvoedingswinkel te gaan.
    Verder vind ik dat je echt een super blog hebt waar ik heel veel inspiratie van krijg. Dank je wel!

    • De Bakparade

      Wat leuk dat je het gemaakt hebt én het lekker vind. Wel grappig dat je het nog te zoet vond aangezien ik de suiker hoeveelheid nog omlaag had gedaan vanuit het orginele recept.
      Was het wel goed gelukt zonder lijnzaad?

  2. Lotte

    ja prima, las zojuist dat de lijnzaad+water als vervanging van ei gebruikt wordt maar ik vond helemaal niet dat ik iets miste.
    Ohh mijn tanden doen nu al pijn al sik eraan denk dat er meer suiker in had gemoeten haha (en dan ben ik best wel een zoete kauw)

  3. Marike

    Hmmm mango en kokos, de perfecte combinatie! Ik heb hetzelfde brood gemaakt van Teffmeel, nu dus glutenvrij.. super lekker, bedankt voor het recept! Ik heb er nog wat hazelnoten doorheen gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.