Ik denk dat één recept de Meest-Schattige-Recept-Award moet winnen, het deze super schattige konijnenbroodjes (hoewel ze bij mij meer op hamsters/muizen leken) moeten zijn. Maar laat je niet misleiden door hun schattigheid, want vanbinnen zijn ze gevuld met een heerlijk zoet en romig kokosmengsel waarbij een Bounty bijna is het niets valt!
En het bleek ook echt een topper te zijn, want iedereen op het feestje waar ik het mee naar toe nam, was razend enthousiast ;)
p.s. Dit is natuurlijk super super leuk om met kinderen te maken!
Zoete Kokos Konijnbroodjes
Aangepast van Kit Frazier
Nodig voor kokosmengsel:
- 195g suiker
- 120 ml melk
- 1 tl vanille extract
- 1/8 tl zout
- 150g gemalen kokos
- 2 el boter
Nodig voor broodjes:
- 300g bloem
- 120ml lauwwarme melk
- 80ml lauwwarm water
- 4 el suiker
- 1 zakje gist
- 1/2 tl zout
Hoe maak je het:
- Maak eerst het kokosmengel. Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer goed, zodat er een plakkerig beslag ontstaat. Zet in de koelkast.
- Voor de broodjes; Meng het water, melk en 2 el suiker en sprenkel het gist erover. Laat 10 minuten staan.
- Meng 240g bloem en zout. Voeg het gist mengsel toe en roer tot het deeg niet meer plakkerig is, voeg eventueel de extra bloem toe.
- Kneed het deeg 8 minuten op een met bloem bestoven oppervlakte totdat het deeg glad en elastisch is.
- Doe het deeg in een kom, dek af en laat 1h rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Verdeel het deeg in 12 stukken, maar laat een klein balletje deeg over.
- Rol de balletjes deeg uit tot een redelijk grote cirkel. Neem een eetlepel kokosbeslag en leg het in het midden van de deegcirkel. Haal de randen naar het midden en knijp goed dicht.
- Maak zo alle balletje. Maak van het kleine balletje deeg dat je heb overgelaten oortjes. En maak met een satéprikker gaatjes voor ogen.
- Leg de muizen op een bakplaat. Bak ze in 15 minuten lichtbruin en gaar.
Geeft 12-16 stuks.
Anonymous
Potjandosie, heb ik net mijn kinderen beloofd op pad te gaan vanmiddag….. Nou goed, dan gaan we het volgende week proberen!
Groetjes Liesbeth
Anke
ziet er heerlijk uit! en ik vind het gewoon op konijntjes lijken hoor;)
Erik
Ze zijn lekker, maar wel zoettt!
De Bakparade
Haha, maar wel héél lekker :)
Anonymous
Ik zag dat je de oortjes ook kan maken door het bolletje deeg in te knippen met een schaar