Cookie Dough IJS

posted in: Desserts, Zonder bakken | 1

Je weet het misschien niet, maar het allerliefste zou ik de koekjes die ik bak helemaal niet bakken. Nee ik zou veel liever het deeg op eten. En laten we al helemaal niet beginnen over appeltaartdeeg want waarom je dat zou willen bakken, terwijl het rauw zoveel lekkerder is, ik snap het niet.
En gelukkig ben ik niet de enige die van cookie dough houdt, als je op Foodgawker cookie dough intikt komen er 544 recepten naar boven. Er heeft zelfs iemand een boek over geschreven met alleen maar cookie dough recepten :)
Ik heb al een aantal cookie dough recepten, maar vandaag een in ijs vorm want, wat is er nu lekkerder dan ijs in de zomer?

Cookie Dough IJS


Geïnspireerd op
Pink Parsley

IMG_9980
IMG_9987
Nodig voor ijs:

  • 500ml volle koffiemelk of kokosmelk
  • 100g suiker
  • 1 el maïzena
  • 2 el cacao
  • 1 el rum

Nodig voor cookie dough:

  • 30g boter, zacht
  • 35g cashewnootboter (of pindakaas)
  • 45g lichtbruine basterdsuiker
  • 20g havermout
  • 60g pure chocolade, fijngehakt

Hoe maak je het:

  1. Zorg ervoor dat element van de ijsmachine goed bevroren is.
  2. Meng de koude melk, suiker, maïzena, cacao en rum in een grote kom.
  3. Giet voorzichtig in de ijsmachine en laat draaien.
  4. Maak ondertussen het cookie dough; Meng de boter, cashewnootpasta en basterdsuiker. Roer vervolgens de havermout en chocolade erdoor tot zich een deeg vormt.
  5. Verpak het deeg in plastic en leg 15 minuten in de diepvries.
  6. Ondertussen zou het ijs bijna klaar moeten zijn (bij mij duurt het ongeveer 30 minuten). Haal het cookie dough uit de diepvries en snijdt in stukjes.
  7. Roer de cookie dough door het ijs en laat verder bevriezen in de diepvries.

Geeft 3-4 porties

One Response

  1. Anonymous

    Wat is je site mooi geworden! Groeten Liesbeth

Leave a Reply