Gekarameliseerde Peer Rijstepap

posted in: Desserts, Ontbijt, Snacks | 3

Ik had laatst karamelsaus gemaakt (het gewraakte recept met de typefout, die nu verbeterd is), en ik was op zoek naar een nieuwe creatieve manier om die karamelsaus te gebruiken (buiten het met de lepel uit de pot te eten ;)). En toen viel mijn oog op mijn zakje thee ‘’Caramilized Pear’’, dat klinkt en dat moet ik na kunnen maken. Zo ging ik aan de slag en ik eindigde met dit heerlijke mengsel dat ik samen met rijstepap serveerde, maar je zou het ook zo kunnen eten of met wat vanille vla of vanille ijs.

Gekarameliseerde Peer Rijstepap
Debakparade Original

IMG_0022

IMG_0028

Nodig:

  • 380g gekookte zilvervliesrijst
  • 480ml melk
  • 4 el suiker
  • 1 grote el maïzena
  • 4 peren
  • 150ml  karamel saus (deze of deze)

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de melk en suiker in een grote steelpan.
  2. Roer de maïzena erdoor, als de melk bijna kookt.
  3. Voeg de rijst toe en breng het mengsel aan de kook.
  4. Laat het 5-10 minuten koken, terwijl je af en toe roert, totdat de melk bijna helemaal is opgenomen.
  5. Laat de rijstepap helemaal afkoelen.
  6. Schil de peren en snijdt in stukjes.
  7. Verwarm een steelpan met een klein beetje olie.
  8. Bak de perenstukjes 3-5 minuten, totdat ze zacht beginnen te worden.
  9. Voeg de karamelsaus toe en laat 5 minuten pruttelen, zodat de karamelsaus een beetje indikt.
  10. Verdeel de koude (of opgewarmde rijstepap) over 4 schaaltjes en verdeel daarover de peren in karamelsaus.

Geeft 4 porties

3 Responses

  1. Wow, wat een lekker ontbijtje! Ik ga morgen eerst wat peren in huis halen om dit te maken. Ik denk dat een beetje kruidnagel het geheel nog meer op smaak kan brengen. Liefs, Marike

  2. Wist niet dat je rijstepap ook kon maken van zilvervliesrijst. Hoorde altijd dat dat met een rijstsoort moest die een ronde korrel had(?) of van die dessertrijst..
    Maar smaakt dat dus wel met zilvervliesrijst? Klinkt namelijk niet zo lekker.
    Maar het geheel zo bij elkaar, rijstepap met gekarameliseerde peer klinkt wel echt super lekker ! :)

    • Je kan gewoon rijstepap maken van zilvervliesrijst, ik geef toe met witte rijst is lekkerder, maar met zilvervliesrijst is ook goed te doen :)
      En je kunt altijd gewone rijst gebruiken als je dat toch lekkerder vind.

Leave a Reply