Peer-Havermout Ontbijttaart

posted in: Glutenvrij, Ontbijt | 6

Op zoek naar een decadent, maar toch gezond ontbijt?
Dan lijkt me dit hét perfecte ontbijt.
Met een lekker kopje koffie of thee, glas jus d’orange en een beetje liefde erbij is dit het perfecte ontbijt voor je vriend/man/vriendin of natuurlijk jezelf!
Het ziet er super spectaculair uit én je hoeft ze natuurlijk niet te vertellen dat het stiekem heel gezond is :)

Peer-Havermout Ontbijttaart

IMG_9757

Nodig:

  • 40g havermout
  • 30g bloem
  • 1/4tl bakpoeder
  • 1 tl chia zaad of lijnzaad
  • 1 el suikerstroop, honing of appelstroop
  • 2-3 el yoghurt of appelmoes
  • 1 peer, in stukjes
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl chia zaad of lijnzaad

Hoe maak je het:

  1. Meng de havermout, bloem, bakpoeder en chia zaad in een klein kommetje.
  2. Roer de stroop en appelmoes door het mengsel, zodat alles goed gemengd is.
  3. Verdeel het mengsel in 2-en. Vorm twee ronde koeken van het mengsel op een schoteltje dat in de magnetron kan.
  4. Zet de koeken 2 min op het hoogst vermogen in de magnetron. Draai om en ‘’bak’’ nogmaals 30 sec –1 minuten, totdat de koeken droog aanvoelen.
  5. Doe ondertussen de 1/2 van de peer stukjes, pindakaas en chia zaad in een bakje en zet 1 minuut in de magnetron.
  6. Voeg de rest van de peer toe en bak nogmaals 1-1 1/2 min zodat er een soort van compote is ontstaan.

Genoeg voor 1-2 personen

Aangepast van Including Cake

6 Responses

  1. Anonymous

    Oeh lijkt me lekker! Toen ik de ingredientenlijst doorlas dacht ik echt: ZO WEINIG SUIKER!
    Ik heb alleen jammer genoeg geen magnetron, dus ik zal het in de oven proberen.

    • De Bakparade

      Je zou zelfs nog stevia kunnen gebruiken dan heb je helemaal geen suiker ;) Ik denk dat je dit ook prima in de oven kan bakken ik gok 10-15 minuten op 175 graden Celsius.
      Laat me weten als je het geprobeert hebt!

  2. Marike

    En weer zeg ik… helemaal goed dit! Mijn receptenindex met glutenvrije recepten wordt steeds groter ;).

  3. Wendy Hof

    Ik eet nu vaak alleen het mengsel met à at ste stevia en en beetje appelstroop als beleg.heerlijk en je zit goed vol.

  4. moeder fa

    Ik heb deze gemaakt. Echt aanrader. Ik dacht echt na magnetron gaat slap havermout maar niet zo. Ziwt mooi cirkel. Ik heb speltbloem ipv bloem en peer appel stroop gebruik. Zo echt lekker. Echt om moeite waard weer maken..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.