Super Zaden Kokos Repen

posted in: Repen, Snacks, vegan, vegetarisch, Zonder bakken | 3

Doe je ook al mee aan de vakantieswap? Opgeven kan nog tot 21 juni! Hier vind je meer informatie.
Ik moet nog vaak denken aan mij super populaire en ook heel erg lekkere Stom toeval Sesamzaad repen. Waarom omdat ze zo lekker, makkelijk en snel zijn dat zodra er een behoefte aan iets lekkers ontstaat ze al bijna klaar zijn.
En zoals zo vaak met recepten is het recept eigenlijk een basis dat je voor heel veel andere dingen kan gebruiken.
Dus bij deze een hele speciale en hele gezonde variant op de originele repen, maar nu met chia zaad en hennepzaad; beide super gezonde zaden die heel veel omega 3 vetzuren, eiwitten en vezels bevatten.
Tips:

  • Hennepzaad koop je hier en chia zaad hier.
  • Houd je niet van notenpasta; je kan het ook weglaten. Of je kan ook gewoon pindakaas gebruiken
  • Houd je niet van kokos? Je kan ook nog 40g chia zaad of lijnzaad of sesamzaad gebruiken.

Super Zaden Kokos Repen
IMG_9884
Nodig:

  • 2 el honing of suikerstroop
  • 1 grote el cashewnotenboter (of een andere boter)
  • 40g chia zaadjes
  • 80g hennepzaad
  • 25g gedroogde kokos

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een kleine vorm met plastic folie.
  2. Verwarm de honing en cashewnotenpasta in een kleine steelpan, totdat het helemaal gesmolten en gemengd is.
  3. Voeg het chiazaad, hennepzaad en gedroogde kokos en laat het al roerende 2-3 minuten roosteren.
  4. Giet in de vorm en duw aan met de achterkant van een lepel.
  5. Zet 30 minuten in de diepvries en snijdt dan in stukken.
  6. Bewaar in koelkast of diepvries.

Geeft 6 blokken

3 Responses

  1. Net gemaakt, is nu in de diepvries, steelpannetje uitgeschraapt, … Superlekker! Uit enthousiasme de kokos vergeten toevoegen natuurlijk…

  2. Nog snel wat kokos over gestrooid :)

Leave a Reply