Banaan IJsjes

posted in: Desserts | 0

Ik denk dat een van de meest gestelde vragen toch wel is of er een manier is om mijn heerlijke banaanijs te maken zonder keukenmachine.
En nu is dat een beetje lastig, maar je kan het wel op een iet wat andere manier doen, wat tot een iet wat ander resultaat leidt, maar wat nog steeds
nog heel erg lekker én gezond is.

Banaan IJsjes

IMG_9715

Nodig:

  • Bananen (niet te rijp)
  • IJslolly stokjes
  • Vla
  • Eventueel: nootjes, cacoa nibs, hagelslag, kokos

Hoe maak je het:

  • Bekleed een bord met bakpapier.
  • Snijdt de bananen in de helft en steek een ijslolly stokje in het midden.
  • Leg de bananen op het bakpapier en laat 2h bevriezen.
  • Giet de vla in een schaaltje en bestrijk de vla met een gebakskwast op de banaan. Je kan het best eerst de bovenkant doen, dan 30 minuten laten
    opstijven in de diepvries en dan de andere kant doen. Bestrooi de bananen met de nootjes, cacoa nibs etc. nadat je ze met vla hebt ingesmeerd.
  • Laat de bananen minimaal 1h opstijven in de diepvries na de laatste bestrijking met vla.

Leave a Reply