Kaneel Toast

posted in: Ontbijt, sandwich, Snacks, vegan, vegetarisch | 0

Dit is HET recept als je echt helemaal niks meer in huis hebt, behalve een restje oud brood en toch zin hebt in iets heerlijks warms en troostends.
Op van die dagen dat je opstaat terwijl het buiten schemert en regent en je eigenlijk met je duffe hoofd niet uit je wilt komen.
Op die dagen dat je even die oppepper nodig hebt, omdat je weet dat anders de hele dag alles mis gaat.
Op die dagen dat je met het verkeerde been uit bed bent gestapt.

Kaneel Toast

IMG_0906

Nodig:

  • 2 (oude) boterhammen
  • 2-3 el halvarine
  • 1 el suiker
  • 1/2 tl kaneel

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een koekenpan voor op het middelhoog vuur.
  2. Roer de halvarine, suiker en kaneel door elkaar.
  3. Besmeer één kant van de boterham met het kaneel-suiker-boter mengsel.
  4. Leg de boterham met de besmeerde kant in de pan en besmeer dan de andere kant (dus terwijl de boterham in de pan ligt, anders
    krijg je zo’n troep). Bak de boterham 3-5 minuten totdat de onderkant goudbruin en krokant is is, draai om en bak de andere kant ook totdat deze goudbruin is.

Geeft 2 boterhammen, genoeg voor één persoon als ontbijt.

Leave a Reply