Perzik Appelmoes Spread (2 manieren!)

posted in: Dips en spreads | 0

Het gebeurt iedere zomer weer; ik raak over enthousiast van al het lekkere fruit dat er heel goedkoop te koop is en waar leidt dat toe? Tot een bak perziken die net té zacht zijn en plekjes beginnen te krijgen; dus niet echt lekker om zo te eten.
Maar dat dwingt me natuurlijk wel weer er andere lekkere dingen mee te maken. En na wat gezoek op internet, kwam ik op dit recept voor wat ze in Amerika ‘’peach butter’’ noemen.Fruit boter kennen we in Nederland niet, maar het lijkt op een combinatie tussen hele dikke appelmoes en jam en het is vooral heel erg lekker; op brood, door de yoghurt door de havermout.

Tips:

  • Je kan natuurlijk ook nectarines of ander fruit gebruiken, je moet dan wel misschien de hoeveelheid suiker aanpassen.
  • Je kan dit recept makkelijk verdubbelen of verdriedubbelen.
  • Gebruik een grote pan, met een groot oppervlakte, zodat het vocht makkelijk uit de moes kan verdampen.

Perzik Appelmoes Spread

Aangepast van Heathers Dish

IMG_0969_thumb[1]

Nodig:

  • 300g perzik, in grove stukken
  • stuk gember van 1 cm, in stukjes
  • 50g suiker
  • 300ml water
  • 120g appelmoes

Of

  • 200g perziken uit blik
  • 100ml sap of siroop
  • 120g appelmoes
  • 1/4 tl gemberpoeder

Hoe maak je het:

  1. Doe de suiker, perzik, gember en water of de perziken uit blik en sap/siroop in een steelpan en breng aan de kook.
  2. Laat de perziken 20-30 minuten koken, totdat de perziken heel erg zacht zijn. Of als je uit blik gebruikt 5-10 minuten.
  3. Pureer het mengsel met de staafmixer.
  4. Roer de appelmoes en gemberpoeder erdoor.
  5. Laat het mengsel onder af en toe roeren verder inkoken, totdat het mengsel van de randen begint los te trekken. Let op dat je aan het einde toe continue roert, omdat het mengsel makkelijk kan aanbranden.

Geeft klein potje (200ml)

Leave a Reply