Ik was een beetje sceptisch toen ik deze cruesli maakte, maar wat had ik het mis. Deze cruesli is zo zo lekker en buiten dat is het waarschijnlijk ook nog eens de meest gezonde cruesli die ik ooit heb hebt gemaakt; zonder toegevoegde suiker, gezonde vetten van de chia zaad, hennepzaad, lijnzaad en pompoenpitolie en vol vezels.
Maar dat maakt allemaal niet uit, want dit is gewoon super lekker!
Super Power Zaden Cruesli
Aangepast van Keepin It Kind
Nodig:
- 150g havermout
- 75g (volkoren) cornflakes
- 40g hennepzaad
- 40g lijnzaad
- 20g chiazaad
- 95g appelstroop
- 1 el pompoenpitolie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle droge ingrediƫnten in een grote kom.
- Doe de appelstroop en pompoenpitolie in een kommetje en verwarm 1-2 minuten in de magnetron. Roer goed door, zodat het helemaal gemengd is.
- Roer het appelstroopmengsel door de droge ingrediƫnten en roer goed.
- Giet het mengsel op de bakplaat en spreidt het uit.
- Bak 45 minuten en roer tussendoor elke 15 minuten door.
- Laat afkoelen in de oven.
- Bewaar in een luchtdichte pot.
Geeft 300-400g cruesli
klinton
Heel geslaagd! De appelstroop geeft nog een lichte zoete smaak, zonder dat het echt zoet wordt.