Bosvruchten Roomkaas Gevulde Wentelteefjes

posted in: Brood, Lunch, Ontbijt | 0

Vroeger als ik op woensdagmiddag naar huis ging, was het altijd de vraag wat was de speciale lunch zou ik die woensdag weer krijgen. Alle andere dagen was de lunch redelijk saai,
gewoon boterhammen met eerst hartig en daarna zoet beleg en een kop thee erbij. Maar op woensdag? Dan was het meestal iets speciaals; gebakken eieren, tosti’s
of heel soms als er oud brood was, wentelteefjes! Het is zo iets simpels, een oude boterham gedompeld in ei en dan gebakken, maar toch heeft het iets speciaals; het heeft iets troostends. 
Misschien juist omdat het je terugbrengt naar de goede ouden tijden, waar je grootste zorg was of het ging regenen, omdat je dan niet buiten kon spelen of of je vriendin nog wel je hartsvriendin wou zijn (want dat kon zomaar veranderd worden).
Maar dat wil niet zeggen dat wentelteefjes niet ook nu nog troostend kunnen zijn en omdat je zorgen misschien nu wel wat groter zijn, moet je het misschien nog wat troostender maken en ik denk dat ik dat met deze wentelteefjes heb gedaan; als je na het eten van deze je verdriet nog niet (voor even) vergeten bent, dan weet ik het ook niet meer…

Bosvruchten Roomkaas Gevulde Wentelteefjes

IMAG0220

Nodig:

  • 100g roomkaas
  • 2 el jam
  • 3 eieren
  • 1 el suiker
  • 1/2 – 1 tl kaneel
  • scheut melk
  • 6 boterhammen

Hoe maak je het:

  1. Doe de roomkaas en jam in een klein kommetje en roer totdat ze gemengd zijn.
  2. Kluts de eieren, suiker en kaneel met een scheutje melk los.
  3. Verwarm een grote koekenpan met een scheut zonnebloemolie op medium vuur.
  4. Besmeer één boterham met het roomkaas-jam mengsel, maar zorg ervoor dat de randen vrij blijven. Leg een tweede boterham op de besmeerde boterham.
  5. Doop de dubbele boterham in het eimengsel, draai om en laat een paar seconde liggen.
  6. Leg de dubbele boterham in de pan en bak 3-4 minuten totdat de onderkant lichtbruin en krokant is, draai om en bak nogmaals 1-2 minuten totdat de andere kant lichtbruin is.

Geeft 3 dubbele wentelteefjes; genoeg voor 2-3 personen als ontbijt

Leave a Reply