Limoen Curd Gevulde Kokoskoekjes

posted in: Koekjes, Snacks | 0

Als ik moet kiezen ben ik echt een zoet-zoet meisje, ik bak dus het liefste met echte zoete dingen als chocolade, karamel of vanille. Ik houd
niet zo van de zuurdere of bittere dingen in mijn baksels. Je zult dus niet zo snel een citroen iets op deze blog zien. In andere aspecten van mijn leven vind ik zuur en bitter wel lekker, een lekkere
Granny Smith appel op zijn tijd sla ik niet af :)
Dit gezegd hebbende, ik ben wel dol op lemon curd, wat natuurlijk wel zuur is. Maar lemon curd is meer dan alleen zuur, het is tegelijk romig en licht
zoet en ik denk dat ik daarom over het zure heen kan komen. Nu had ik laatst zelf limoen curd gemaakt en nu leek het me leuk om daar iets mee te bakken, maar wat?
Ik zag heel veel recepten voor ijs en parfaits met lemon curd, maar ik wou iets anders en toen zag ik deze koekjes. Dit zagen er lekker uit en zo schattig dat ze gevuld zijn.
Dus die werden het.
Ik haalde alle ingredienten uit de kast, roosterde de kokos (wat gaat je huis daar heerlijk van ruiken), woog alles af, mengde alles, bakte het en tenslotte kwam het leukste gedeelte
het aan elkaar plakken van de koekjes (mijn innerlijke 6 jarige werd daar heel blij van!) en daarna lekker smullen!

Limoen Curd Gevulde Kokoskoekjes
Aangepast van Cooking Classy

IMG_9554 

Nodig:

  • 65g geraspte kokos
  • 60g bloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl vanille extract
  • 1 1/2 tl lijnzaad + 1 1/2 el heet water
  • 55g appelmoes
  • 50g suiker
  • snuf zout
  • limoen of citroen curd, om te vullen

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Rooster de kokos 5 minuten, roer door en rooster nogmaals 3 minuten totdat de kokos lichtbruin is.
  3. Meng de bloem, bakpoeder en zout.
  4. Roer de appelmoes, suiker en vanille extract door elkaar.
  5. Schep het appelmoesmengsel door het bloemmengsel. Schep de geroosterde kokos door het beslag.
  6. Schep hoopjes ter grootte van een grote theelepel op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  7. Bak 12 minuten, haal uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
  8. Neem één koekjes smeer een kleine theelepel op de de platte kant, duw een tweede koekje erop en veeg eventuele lemon curd
    die ‘’overstroomt’’ weg.

Geeft 6 dubbele koekjes

Leave a Reply