Linzen Sinaasappel Muffins

posted in: Cupcakes en Muffins, Gebak, Snacks | 0

Een hele tijd geleden had ik gekonfijte sinaasappel schil gemaakt en dat is heel erg lekker om zo te eten, maar ik had een beetje
veel gemaakt en het begon me een beetje de keel uit te hangen. En wat is dan de beste remedie? Het transformeren tot een baksel!
Maar niet zomaar een baksel ik had een tijdje geleden ook een linzen fase en toen had ik een aantal muffin recepten gezien waarbij een deel
van de bloem vervangen werd door linzenpuree en ach waarom niet, je kan er ook crackers en repen van maken.
En het bleek wederom een goed idee, je proeft de linzen helemaal niet, maar ze zorgen wel voor een heerlijke ‘’nattige’’ structuur en een prachtige
oranje kleur.

Tips:

  • Linzenpuree maken, zie dit artikel.
  • Geen gekonfijte sinaasappelschil? Ander gekonfijt fruit of stukjes chocolade zijn ook heel lekker.

Linzen Sinaasappel Muffins

IMG_9653

Nodig:

  • 120g volkoren meel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 60g appelmoes
  • 50g suiker
  • 1 el lijnzaad + 3 el heet water
  • 120 ml linzenpuree
  • 60ml sinaasappelsap
  • 30g gekonfijte sinaasappel schil
  • 30 g rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet 8 papieren cakevormpjes in een muffinvorm.
  2. Meng in een andere kom de meel, bakpoeder, zout en suiker.
  3. Meng de appelmoes, lijnzaad, linzenpuree en sinaasappelsap.
  4. Schep de natte ingrediënten door de droge tot het nét gemengd is.
  5. Schep de sinaasappelschil en rozijnen erdoor.
  6. Schep het beslag in de vormpjes.
  7. Bak de muffins 20-25 minuten tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Geeft 8 medium muffins.

Leave a Reply