Rijstepap Pannenkoekjes

posted in: Lunch, Ontbijt, Snacks | 0

Wat gebeurt er altijd als je rijstpap maakt? (dit gebeurt in ieder geval bij mij) Je maakt een enorme pan en na twee dagen
rijstepap eten ben je het toch wel een beetje zat. Je kan natuurlijk de smaak veranderen, een beetje cacao of jam erdoor. Maar je kan
er ook iets helemaal anders mee maken, je kan er kleine gebakken pannenkoekjes van maken en je hebt een totaal ander gerecht!

Rijstepap Pannenkoekjes
Aangepast van New City Mums

IMG_0946

Nodig:

  • 125g rijstepap
  • 15g volkorenbloem
  • 25ml melk
  • 1 kleine banaan
  • jam of honing, voor erbij

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een grote koekenpan met een scheut zonnebloemolie voor.
  2. Prak de banaan fijn. Roer de melk door de banaan.
  3. Roer de rijstepap door het banaanmengsel. Schep vervolgens de bloem erdoor.
  4. Schep hoopjes ter grootte van één grote eetlepel in de pan.
  5. Bak de koekjes 5 minuten aan de ene kant totdat de onderkant lichtbruin is, draai ze om en bak nogmaals 3-5 minuten
    totdat de onderkant lichtbruin is.
  6. Serveer met jam of honing.

Geeft 4 pannenkoekjes, genoeg voor 1-2 personen als ontbijt.

Leave a Reply