‘S Mores Wentelteefjes

posted in: Lunch, Ontbijt | 0

Ik houd van experimenteren in de keuken; hoe gekker hoe beter. Linzen in mijn ontbijt? Geen probleem. Fudge met advocado? Lekker!
Dit is ook weer een voorbeeld van zo’n experimentje; ik ging ontbijt maken voor mijn vriend en hij wou wentelteefjes, maar gewone wentelteefjes
zijn zo saai. Maar toen viel mijn oog op de zak marshmallows die nog in de keuken lag en zo werden deze S’Mores wentelteefjes geboren. Soms gaat
een experiment niet goed en soms is het een daverend succes en dat waren deze zeker. De koekkruimels aan de buitenkant werden heerlijk krokant, terwijl
de marshmallow chocolade vulling heerlijk romig en zoet is. Super

‘S Mores Wentelteefjes

IMAG0235

Nodig:

  • 2 boterhammen
  • 2 marshmallows
  • 1 el hagelslag
  • 1 ei
  • scheut melk
  • 3-4 volkorenkoekjes, verkruimeld

Hoe maak je het:

  1. Rooster de marshmallows, dit gaat het makkelijkst met een crème brulee brander of onder de grill van de oven (1x omdraaien).
  2. Verwarm een koekenpan met een scheut zonnebloemolie op medium vuur.
  3. Kluts het ei met een scheut melk los.
  4. Strooi de koekkruimels op de een bord.
  5. Leg de geroosterde marshmallows op één boterham, bestrooi met de hagelslag en leg de andere boterham erop.
  6. Doop de dubbele boterham in het eimengsel, zorg dat allebei de kanten in het eimengsel gedoopt zijn.
  7. Leg de boterham in het koekmengsel, draai om en duw de koekkruimels echt op het brood (met je handen) zodat het blijft plakken.
  8. Leg de boterham in de koekenpan, bak 3-4 minuten aan een kant totdat deze lichtbruin is, draai om en bak nogmaals 1-2 minuten totdat de andere kant lichtbruin is.

Geeft één dubbel wentelteefje, genoeg als ontbijt voor één persoon.

Leave a Reply