Tropische Kokos Mango Rijstepap

posted in: Desserts | 0

Wat is het toch met die combinatie van kokos en mango, die het zo ultiem tropisch laat voelen. Als ik die combinatie zie dan moet ik meteen denken
aan palmbomen, witte stranden, hemelsblauwe luchten, helder water en een stralende zon.
En dat is natuurlijk alleen maar mooi, want als we wat kunnen gebruiken in de druilerige Nederlandse herfst dan is het
wel tropisch, zodat we even kunnen vergeten dat de boom hier gewone saaie eiken zijn zonder bladeren, dat de regen uit de lucht valt en die
zon in geen velden of wegen te bekennen is.
Dus omarm de tropen met deze heerlijk tropische rijstepap!

Tropische Kokos Mango Rijstepap

IMG_0868

Nodig:

  • 350g gekookte (basmati) rijst
  • 250ml kokosmelk
  • 250ml melk
  • 1 el maïzena
  • 2 el bruine suiker
  • 1 grote mango, gepureerd
  • 4-8 el bruine suiker
  • 4 el geraspte kokos

Hoe maak je het:

  1. Doe de kokosmelk, melk, maïzena en bruine suiker in een grote steelpan en roer goed door. Zet op middelhoog vuur, voeg de rijst
    toe en breng aan de kook.
  2. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt en laat zachtjes pruttelen totdat bijna alle melk opgenomen is.
  3. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Verdeel de 1/2 van de rijstepap over vier bakjes.
  5. Verdeel de 1/2 van de gepureerde mango over de bakjes.
  6. Herhaal met de andere helft van de rijstepap en mangopuree.
  7. Bestrooi de schaaltjes met 1-2 el bruine suiker en daarna met de geraspte kokos.
  8. Zet de schaaltjes onder de grill totdat de kokos lichtbruine is en de suiker enigszins gekarameliseerd is, ongeveer 2-3 minuten.

Geeft 4 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.