Vegetarische Worstjes

posted in: Hoofdgerecht | 4

Wow, wow, wow dat waren deze eerste gedachte toen ik de aluminiumfolie van deze worstjes afhaalde toen ze klaar waren.
Maar toen ik ze proefde? Toen was het wow tot de tiende macht. Want wat zijn deze worstjes lekker en bovenal ze hebben een geweldige
structuur die ik als vegetariër al heel lang niet meer ervaren heb. Ze hebben (ik durf het bijna niet te zeggen) bijna de textuur van vlees, op een
goed net-als-seitan manier.
De boyfriend bekroonde deze zelfs tot het lekkerste vegetarische iets dat hij ooit heeft gehad!
Ik weet dat deze worstjes een aantal niet echt gebruikelijke ingrediënten bevatten, maar ze zijn zo lekker dat ik denk
dat het zeker de moeite van het zoeken van de ingrediënten waard is.

Tips:

  • Glutenmeel en voedingsgist zijn in Nederland lastig te krijgen, probeer het bij de biologische winkel of bestel via iHerb (zie dit artikel).
  • Je kunt de kruiden helemaal naar je eigen smaak aanpassen.

Vegetarische Worstjes

IMG_0851

IMG_0855

Nodig:

  • 100g witte bonen
  • 240ml groentebouillon
  • 2 el sojasaus
  • 3 el tomatensaus
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 180g glutenmeel
  • 4 el voedingsgist
  • 1 el cajunkruiden
  • 1 tl oregano
  • 1/8 tl rode peper vlokken

Hoe maak je het:

  1. Voordat je begint; zorg ervoor dat je een manier hebt om de worstjes te stomen. Je kunt een stoommandje gebruiken; dat heb ik niet, dus ik gebruikt een pan
    met een laagje water, er in hangend een vergiet dat ik afdekte met een handdoek en een deksel die in het vergiet paste.
  2. Scheur vier stukken aluminiumfolie af.
  3. Pureer de witte bonen tot een puree.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten toe, in de volgorde van de ingrediëntenlijst. Roer tot zich een stevig deeg ontstaat.
  5. Verdeel het deeg in 4-en. Neem één stuk deeg en rol het uit tot een cilindervorm van 12 cm, dit gaat het makkelijkst door het deeg uit te trekken.
    Rol het deeg in het aluminiumfolie en maak er een soort snoepje van (zie foto).
    IMG_0841
    IMG_0843
  6. Leg de worstjes in je stoom-apparaat en stoom 40 minuten.
  7. Je kunt de worstjes zo eten of even kort in een beetje olie opbakken dan worden ze wat krokant.

Geeft vier worstjes.

4 Responses

  1. Wat Klinkt dit goed! Alleen ik probeer tegenwoordig glutenvrij te eten! Hoe zit dat dan met glutenmeel?

    Hartegroet,

    Mo

    • Hoi Mo,
      Ze zijn echt super lekker! Maar helaas glutenmeel is echt puur gluten… dus denk niet dat je het dan kan eten :(

  2. Ik zou er nog look en ui aan toevoegen :-) Dan wordt het een soort cevapcici

Leave a Reply