Ananas Couscous Ontbijt

posted in: Ontbijt | 0

Nu ik in Zweden zit heb ik twee problemen:

1. Ik heb geen voorraad
2. Ik wil niet echt een voorraad opbouwen, omdat ik hier maar relatief kort ben en ik een bagagelimiet heb (stomme Ryanair).

Oplossing zo creatief mogelijk zijn met de dingen die ik koop en eerst proberen iets op te maken voordat ik iets nieuws koop; dus ik heb
nu alleen couscous en niet een heel assortiment uit te kiezen. Maar ik probeer dit niet als een probleem te zien, maar als een uitdaging.
En dat leidde tot deze heerlijke ontbijt couscous pap en een couscous ontbijt taartje (komt nog).
Als je couscous lang genoeg kookt met genoeg water/melk verliest het net als havermout en rijst een beetje zijn structuur en krijg je
een heerlijke romige pap.

Ananas Couscous Ontbijt

IMG_1086

Nodig:

  • 90g (volkoren) couscous
  • 240ml ananassap
  • 120ml melk
  • 1/2 tl kaneel
  • hand gedroogd fruit
  • ananas of gedroogd fruit voor garnering

 

Hoe maak je het:

  1. Doe de couscous, ananassap, melk, kaneel en gedroogd fruit in een steelpan.
  2. Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het onder af en
    toe roeren 5-10 minuten pruttelen. Totdat bijna al het vocht is opgenomen (hangt ook een beetje af van hoe stevig jij de pap wilt hebben).
  3. Serveer met extra ananas of gedroogd fruit.

Geeft 2 porties
Je kunt dit gerecht heel goed voor een hele week maken en de koelkast bewaren. Je kan het koud eten, dan is het redelijk stevig. Je kan het losser maken
door er melk, yoghurt of water door heen te roeren. Voeg ook wat extra melk of water toe als je het opnieuw wil opwarmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.