Bestel je ook een snack verrassingspakket?
Ik heb veel combinaties van ingrediënten die ik vaak gebruik:
- Pindakaas en chocolade
- Rozijnen en appel(moes)
- Kokos en chocolade
Maar ik denk dat ik een nieuwe heb ontdekt of eigenlijk is het een driedubbele combinatie; want er is iets met
de combinatie van tahini, banaan en karamel die gewoon héél erg lekker is.
Het geeft deze heerlijke, zoete, zachte en kleverige repen!
Tips:
- Tahini koop je bij de toko of Turkse winkel; het is sesamzaadpasta. Mocht je het
echt niet kunnen vinden dan is pindakaas ook een optie. - Ik gebruikte karamelstukjes uit het bakschap (in Zweden hebben ze dat), je kan ook gewoon
zelf 1 of 2 karamelstukken in hele kleine stukjes snijden.
Banaan Tahini Karamel MueslirepenAangepast van Oh Lady Cakes
Nodig:
- 1 middelgrote banaan
- 4 el lijnzaad
- 2 el tahini (of pindakaas)
- 2 el melk
- 150g havermout
- 2-4 el fijngesneden karamel
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een klein bakvorm met bakpapier.
- Prak de banaan fijn en roer de tahini en melk erdoor.
- Meng in een andere kom de havermout en lijnzaad.
- Schep het banaan mengsel door de havermout totdat het gemengd is.
- Schep de karamel erdoor.
- Schep deeg in de vorm en duw stevig aan.
- Bak 20 minuten. Laat een paar minuten afkoelen en snijdt dan in repen, maar laat ze afkoelen in de
vorm (ze worden steviger als ze afkoelen)
Geeft 6 repen
Leave a Reply